Nieuwsbrief Special: 2018, Nr. 1

Ledenvoordeel in 2018
 

Ook in 2018 kunt u weer profiteren van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. U kunt van diverse, veelal unieke voordelen genieten, zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren een aantal van onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen. Dus lees snel verder om uw voordeel eruit te halen!

Meer informatie over de partners en preferred suppliers van Cultuurconnectie vindt u op onze website. Daar treft u ook de contactgegevens van alle partners en preferred suppliers. Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager, René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl.

VGZ_Gezond_Leven
VGZ: help uw medewerkers ook in 2018 gezond te leven

De verantwoordelijkheid om gezond te leven ligt natuurlijk bij uw medewerkers zelf. U als werkgever kunt hen hierbij helpen. Zorgverzekeraar VGZ ondersteunt u door het platform Gezond Leven aan te bieden. Het platform Gezond Leven bestaat uit 6 thema’s rondom gezondheid: Dagelijks leven, Gezonde geest, Gezond lichaam, Prettig leven, Samen met anderen en Zingeving. Elk thema bevat online tips, testen en hulpmiddelen die uw werknemer snel inzicht geeft in de gezondheid en helpen de gezondheid te verbeteren.

Lees meer...
Logo_Arboned_Wit
ArboNed: zonder basiscontract riskeert u een boete van €1.500,-

Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet veranderd en bent u als werkgever verplicht een basiscontract te hebben. De contracten van ArboNed voldoen hieraan. Het basiscontract is een verplichte overeenkomst tussen werkgever en arbodienstverlener. Hierin is de manier van ondersteuning vastgelegd en het bevat de bestaande wettelijke taken aangevuld met de bepalingen uit de nieuwe wet. Wanneer u niet een dergelijk basiscontract hebt afgesloten, kan de inspectie u een boete van € 1.500,- opleggen.

Lees meer...
Logo_ACM
Academie voor Cultuurmanagement: trainingsaanbod in 2018

De Academie voor Cultuurmanagement wil bijdragen aan een sterke culturele sector. Zij zorgen voor een inspirerende setting, een format met een feestelijk tintje en een mooie vormgeving. De Academie voor Cultuurmanagement heeft opleidingen, coaching en consultancy - maar ook inspiratiesessies, denkdiners, personeelsbijeenkomsten en inspirerende sprekers - voor iedereen die in een culturele organisatie werkt: van medewerker tot manager en van vrijwilliger tot lid van de raad van toezicht. Neem contact met op voor meer informatie over maatwerk. De Academie voor Cultuurmanagement nodigt jou uit om op 6 februari deel te nemen aan de training Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit. Meer weten over deze en andere trainingen?

Lees meer...
Google_Grants
S&D Interactive Media: vernieuwingen bij Google

Vlak voor de jaarwisseling kwam Google met nieuws: zij hebben diverse updates doorgevoerd in hun Google Ad Grants programmabeleid, waarmee zij non-profitorganisaties $ 10.000,- mediabudget geven om Google Adwords-campagnes te draaien. Deze updates maken het voor goede doelen en andere charitatieve instellingen nog interessanter om een Google Ad Grants-account aan te vragen. Als Google Ad Grants-specialist deelt SDIM vanzelfsprekend de laatste updates met u.

Lees meer...
Cursad_Logo
Cursad: nieuwe functionaliteit in 2018

Cursad is enorm blij met alle instellingen die in 2017 voor Cursad kozen. Het jaarlijkse gebruikersoverleg in februari aanstaande biedt een mooie gelegenheid om nader kennis te maken. Het groeiend aantal gebruikers maakt steeds nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Het jaar 2018 staat in het teken van de ontsluiting van informatie. Daarom brengen we een paar nieuwe functies onder de aandacht zoals Cursad App, PlannerView-Links, Actie Triggers en de Cursad Kleine Scholen Regeling.

Lees meer...
Eagerly_Internet
Eagerly Internet: zes actiepunten voor online marketeers in 2018

Wat staat je te doen als online marketeer in het nieuwe jaar? Prefered supplier Eagerly Internet noemt zes concrete acties voor komend jaar. Maak werk van: Marketing Automation, direct publiceren in Google, de noodzaak van Structured Data, AVG kom nu in actie, Hotjar en de Google Tag Manager. Kom je er niet uit? Eagerly helpt je graag op weg. Meer weten over deze zes actiepunten?

Lees meer...
ABAB
ABAB: btw-vrijstelling in de culturele sector?

Recente ontwikkelingen op het gebied van de btw-regels voor de culturele sector geven aanleiding om uw btw-positie tegen het licht te houden. Heeft u nog wel recht op toepassing van de culturele vrijstelling en valt de verhuur van ruimten/zalen nog wel onder de verhuurvrijstelling? Of zou het juist voordeliger zijn om de vrijstelling niet langer toe te passen? Regeren is vooruitzien! Lees verder om te weten te komen wat onze preferred supplier ABAB voor u kan betekenen.

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Stadhouders Advocaten: nieuwe privacywetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Deze Europese Verordening regelt een versterking en uitbreiding van privacy-rechten en legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties. Wat moet uw organisatie doen om hieraan te voldoen?

Lees meer...
Zilveren kruis
Zilveren Kruis: uw zorgverzekering in 2018

Gezond ondernemen begint met een collectief zorgcontract. Deze periode is bij uitstek geschikt om uw medewerkers te wijzen op de voordelen van de collectieve zorgverzekering. Zilveren Kruis zet enkele aandachtspunten voor u én uw werknemers nog even op een rij.

Lees meer...