Zilveren Kruis: uw zorgverzekering in 2018

Gezond ondernemen begint met een collectief zorgcontract. Deze periode is bij uitstek geschikt om uw medewerkers te wijzen op de voordelen van de collectieve zorgverzekering. Zilveren Kruis zet enkele aandachtspunten voor u én uw werknemers nog even op een rij.

Zorgverzekering 2018: wat kan uw medewerker vóór 1 februari doen?

Heeft uw medewerker zijn oude zorgverzekering vóór 1 januari 2018 opgezegd? Dan heeft hij tot 1 februari 2018 om een nieuwe zorgverzekering bij Zilveren Kruis af te sluiten. Deze nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2018.

Vooraf gespreid betalen eigen risico 2018

Is het eigen risico een groot bedrag voor uw medewerker? En verwacht hij het sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen. Uw medewerker moet dit uiterlijk 31 januari bij Zilveren Kruis aanvragen. Uw medewerker betaalt dan in 10 termijnen het eigen risico vooraf. Meldt hij meer betalende gezinsleden aan? Dan betaalt hij ook voor hen ditzelfde bedrag per maand. Het eerste termijnbedrag betaalt uw medewerker in februari. Ook als hij nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt hij de maandelijkse termijn.
Uw medewerker wil gespreid betalen bij Zilveren Kruis aanvragen? Volg dan deze link.

Meer weten?

Ga naar www.zk.nl/collectiviteitszoeker en voer Cultuurconnectie in. Op deze site kunt de actuele vergoedingen en premies inzien. Voor vragen over de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis kunt u contact opnemen met René de Kok.