Nieuwsbrief 4, 22 februari 2017

Save the date ALV | Werksessies volksuniversiteiten | NJHO zoekt muzikanten
 
overzichten verkiezingsprogramma's
Overzichten verkiezingsprogramma’s: kunst, cultuur, erfgoed en media

Eerder hebben wij u al bericht over de interviews die gezamenlijke partners in de cultuur, waaronder Cultuurconnectie, hebben gevoerd met een aantal lijsttrekkers met betrekking tot cultuur. Nu zijn er ook handige overzichten beschikbaar om de verkiezingsprogramma’s op dit gebied te vergelijken. 

Congres cultuurconnectie
Save the date: ALV en congres Cultuurconnectie

Dit jaar vindt op 19 en 20 april 2017 de algemene ledenvergadering en het congres van Cultuurconnectie plaats in Rotterdam. Het SKVR en Villa Zebra zullen de leden van Cultuurconnectie verwelkomen op hun locatie. Houdt u deze data alvast vrij in uw agenda?

Lees meer...
Vu logo
Werksessies marketing en communicatie voor volksuniversiteiten

Op 14 maart en 16 mei 2017 organiseert Cultuurconnectie in samenwerking met Academie voor Cultuurmanagement werksessies voor medewerkers marketing en communicatie van volksuniversiteiten. Dit is een unieke kans om de krachten te bundelen en echt een beweging richting de toekomst te maken.

Lees meer...
Dag van de Cultuureducatie
Schrijf u in voor Dag van de Cultuureducatie!

Het LCKA organiseert op 8 maart 2017 in De Reehorst in Ede de Dag van de Cultuureducatie. Deze dag is voor iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij cultuureducatie in het basisonderwijs.Het thema dit jaar is ‘leren combineren’, over vakoverstijgend werken en vakintegratie. Bent u geïnteresseerd? Lees dan verder op de website van het LKCA.

Vaderschapsverlof
Nieuw wetsvoorstel verlenging vaderschapsverlof ingediend

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dat vaders met een pasgeboren baby langer verlof moeten krijgen. Hij wil het vaderschaps- verlof uitbreiden van twee naar vijf dagen. Tijdens deze drie extra dagen ontvangt de werknemer een uitkering van het UWV.

Lees meer...
AvC
BHV verplicht?! Wat zegt de wet?

Bedrijfshulpverlening… Veel werkgevers zien door de bomen het bos niet meer. Wat is wel en niet verplicht? Wat moet u nu precies als werkgever? Onze preferred supplier BHV.NL helpt u door alles voor u op een rij te zetten.

Lees meer...
CCD Award
Winnaar CCD Award 2017 bekend!

Project Old Skool van de Stichting Gebouw 52 uit Eindhoven heeft de CCD Award 2017 gewonnen. Projectleider Angelo Martinus nam de cheque van € 5000,- in ontvangst.

Lees meer...
NJHO
Het NJHO komt terug en zoekt muzikanten!

De Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) is bezig met de heroprichting van het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest (NJHO). Op 25 en 26 maart vinden in Vleuten audities plaats waarvoor zij jonge, getalenteerde muzikanten uitnodigen. Lees meer in hun persbericht.

Toptalentengala
Jonge toptalenten in schijnwerpers op Toptalentengala

Op zaterdag 8 april vindt het Toptalentengala plaats. Talenten uit de bovenbouw van het vmbo, de havo en het vwo worden hier in de schijnwerpers gezet. Er zijn 13 bijzondere masterclasses en een feestelijk galadiner.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
RICK en Muziekschool Amsterdam gecertificeerd

Per december 2016 zijn twee leden van Cultuurconnectie gecertificeerd: RICK in Weert en Muziekschool Amsterdam. Cultuurconnectie feliciteert Emile Florack en Willem Smit én hun medewerkers met het behalen van het CultuurKeurcertificaat.

Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering

 
Agenda
 
Intervisieochtend
27 februari
Intervisieochtend kunstdocenten

Kijk voor de andere vier intervisieochtenden in de agenda op onze website.

Intervisieochtend
10 maart
Intervisieochtend kunstdocenten

Kijk voor de andere acht intervisieochtenden in de agenda op onze website.

Congres cultuurconnectie
19 + 20 april
Algemene Ledenvergadering en Congres Cultuurconnectie

Locatie: SKVR en Villa Zebra, Rotterdam

ikTOON
1 t/m 30 juni
Tweede editie promotiecampagne 'Iktoon'

In juni 2017 vindt de tweede editie  van de promotiecampagne 'Iktoon' plaats.