Academie voor Cultuurmanagement is er speciaal voor de culturele sector

Academie voor cultuurmanagement

'Niet alleen de cijfers zijn gaan leven maar ook wij hebben meer energie gekregen van jullie input, aanpak en bezieling’.
Mieke van Dijk, directeur van Bibliotheek Veenendaal

Bibliotheek Veenendaal benaderde de Academie voor Cultuurmanagement met een duidelijke missie: de bibliotheek als ontmoetingsplek, zowel in cultureel als in sociaal opzicht. Waar bezoekers zich gestimuleerd voelen in hun creativiteit en ondersteund in hun ontwikkeling. Een bibliotheek waar men zich kan verdiepen in nieuwe vormen van lezen en informatieverwerving en waar verbinding tussen mensen en uitwisseling van kennis op een vanzelfsprekende manier tot stand komt. De Academie voor Cultuurmanagement verzorgde een drie daags programma waarin de bezoekers en cijfers van Bibliotheek Veenendaal centraal stonden. We geloven dat een 'leven lang leren leuk mag zijn' en zorgen daarom voor een feestelijke setting en praktische handvatten.

‘Met een klantgerichte focus maak je succesvolle verbindingen’
Jeannette Eygenraam, communicatie - en marketingexpert

Voor de volksuniversiteiten verzorgt de Academie voor Cultuurmanagement een programma waarin we op zoek gaan naar de identiteit van de volksuniversiteit anno 2017. Het aantal cursisten daalt en er moet nu iets gebeuren. We onderzoeken wat de waarde is in de maatschappij: de universiteit van de stad, van het dorp, voor iedereen. Wat zijn dan de kansen? En hoe pakken we dat aan? Hebben we de juiste doelgroepen in beeld? En hoe laten we hen kennismaken met de volksuniversiteit? We creëren de juiste setting waar het uitwisselen van kennis, dilemma's en vraagstukken samengaan met het ontdekken van trends en ontwikkelingen. We bieden praktische handvatten en een frisse blik.

Kleine of grote vraagstukken. We denken graag met je mee.

Anne van Dam 06 - 46 62 28 00
Marjolein de Boer 06 - 26 05 84 04