At the Watergate - Sneek 2018

Van 8 tot en met 11 mei 2018 vindt in Sneek de 13e editie van het European Youth Music Festival plaats en heeft de toepasselijke naam ‘At the Watergate’ gekregen, naar de befaamde Sneker Waterpoort. Als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 promoot het festival de regionale cultuur, de Friese identiteit en de ‘Mienskip’.

Tijdens 'At the Watergate' landen ca. 7.000 jonge musici uit 26 Europese die tijdens Hemelvaart 2018 een kleine 1.000 concerten geven op 49 verschillende podia in Sneek en omliggende plaatsen. Een bruisend event dat nog lang zal rondzingen! Het programma omvat naast de optredens door jonge muzikanten een grote openingsceremonie, een congres en randprogrammering i.s.m. het onderwijs. Kijk voor meer informatie ook op de website van At the Watergate.

Zeg het voort!

Nadat het European Youth Music Festival eerder heeft plaatsgevonden in landen als Noorwegen, Zwitserland, Zweden/Denemarken, Hongarije, Oostenrijk, Italië en Spanje, is het nu de beurt aan Nederland om als gastland op te treden. Een grote eer en een uitgelezen kans om de kwaliteit, diversiteit en waarde van de kunsteducatie in Nederland een internationaal podium te geven. Met daarnaast ook nog Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 is het belangrijk om de Nederlandse muziekmakende jeugd in grote getalen naar het festival in Sneek te krijgen. Wij vragen jullie daarom ook om te helpen zoveel mogelijk muziekmakende jongeren en muziekgroepen via jullie netwerken te bereiken.

Aanmelden

Enkele organisaties hebben zich al ingeschreven binnen de eerste en tweede inschrijvingstermijn. Deze worden met voorrang behandeld. Hoewel de eerste en tweede inschrijvingsrondes inmiddels zijn afgerond, is er voor eenieder die dit gemist heeft en zich toch graag had willen aanmelden, dan is er nog een laatste kans. Dus, bent u nog geïnteresseerd en enthousiast om tijdens ‘At the Watergate’ op te treden of kent u een groep die dat misschien zou willen? Dit kan nog via het online aanmeldformulier. Cultuurconnectie verzamelt de inschrijvingen voor de EMU (European Musicschool Union) en zal deze na het verstrijken van reactietermijn naar de organisatie van het festival doorsturen.

Meer weten? In het bijgevoegde informatieblad kun je meer lezen over het festival, de EMU en de aanmeldingsprocedure. Het informatieblad is ook via deze link nogmaals te downloaden.

Deel dit nieuws, zeg het voort. Samen maken we er iets moois van!