Drevast Bouw en Waarderingen

Drevast

Kan uw OZB belastingaanslag omlaag?
Drevast Bouw en Waarderingen onderzoekt voor u op basis van no cure no pay of u kunt besparen op uw OZB belasting. Voor u betekent dit geen moeite of onnodige kosten en wel kans op besparen.

Hoe werkt het?
1. Stuur uw OZB aanslag aan Drevast en
2. machtig ons om namens u bezwaar te maken.
3. Drevast onderzoekt of uw aanslag te hoog is,
4. voert namens u de bezwaarprocedure
5. en houdt u op de hoogte.

Wat kost het? 
Als het gelukt is de aanslag te verminderen betaalt de gemeente u het te veel betaalde bedrag aan belasting terug. Van ons ontvangt u een factuur van 30% van de gerealiseerde vermindering en als het niet gelukt is betaalt u ons niets.

De procedure toegelicht
Aanslag: u ontvangt van de gemeente een aanslag voor de OZB belasting op basis van de WOZ waarde van uw vastgoed. Hiervan stuurt binnen zes weken een kopie aan Drevast. Bent u te laat? Neem toch contact met ons op!

Machtiging: wij sturen u een machtiging die u getekend aan ons retourneert zodat wij aan de gemeente kunnen aantonen dat wij namens u bezwaar mogen maken.

Onderzoek: vervolgens maken wij direct pro-forma bezwaar waarbij we verzoeken om de taxatieverslagen en tijd voor onderzoek. Op basis hiervan, altijd samen met een opname ter plaatse, beoordelen wij of uw aanslag te hoog is.

Bezwaar: als uw aanslag te hoog is voeren wij voor u de bezwaarprocedure.

Op de hoogte: als wij namens u bezwaar maken ontvangt u hiervan altijd een kopie en zodra de gemeente uitspraak doet laten wij dit weten.

Wie zijn wij?
Drevast is een adviesbureau voor bouw en huisvesting en dé expert als het gaat om de bijzondere gebouwen die kenmerkend zijn voor de culturele sector. In de afgelopen 15 jaar hebben we bijvoorbeeld ruim 350 kunstencentra, musea, theaters en bibliotheken geadviseerd, altijd op maat, met oog voor het individuele karakter van het vastgoed en een constructieve relatie met de gemeente.

Wat kunnen wij nog meer voor u doen?
Vastgoedwaarderingen: wij kunnen alle noodzakelijke vastgoedwaarderingen voor u uitvoeren en vastleggen in een transparant en overzichtelijk rapport. Denk bijvoorbeeld aan de waarde voor financiering, een markt- en/of kostprijs dekkende huur en de herbouwwaarde van bijzondere objecten.

Bouwadvies: als onafhankelijk adviseur bij aanbestedingen, directievoering en bouwtoezicht kunnen wij begeleiding bieden die garant staat voor duidelijke afspraken, redelijke prijzen en een soepel proces.

Huisvestingsadviezen: door onze onafhankelijke positie kunnen wij regelmatig grote financiële voordelen realiseren voor onze opdrachtgevers als het gaat om huisvestingsadvies. Alle opties worden met kennis van zaken vergeleken en contracten optimaal uitonderhandeld.

Contact
Heeft u vragen? Neem vooral contact op met Jelte van Dijk via telefoon: 030 6977010, e-mail: info@drevast.nl, post: postbus 851, 3700 AW Zeist of onze website: www.drevast.nl.  


René de Kok van Cultuurconnectie vroeg ons dit jaar ook eens naar de OZB te kijken van het kantoor van Cultuurconnectie aan Lucasbolwerk te Utrecht. Als gevolg van onze werkzaamheden is de WOZ-waarde verlaagd en een belastingvermindering voor Cultuurconnectie gerealiseerd.