14 september 2016

STER-campagne succesvol, leen instrumenten van Instrumentendepot, vacature bestuur Cultuurconnectie
 
STER
STER-Campagne Volksuniversiteiten heeft groot bereik!

Er zijn veel positieve reacties gekomen op de televisiecampagne die van 23 augustus tot 3 september 2016 liep. Het kijkersaantal dat de STER had gegarandeerd, is ook bereikt. We kunnen constateren dat het bezoekersaantal van volksuniversiteit.nl verdriedubbeld is en ook het aantal doorklikmomenten. Veel mensen zijn dus vanwege de campagne op zoek gegaan naar een volksuniversiteit bij hen in de buurt.

Lees meer...
vacature bestuurslid
Cultuurconnectie zoekt binnenlid bestuur

Bestuurslid Willem van Moort heeft de maximale zittingstermijn van twee bestuursperioden bereikt en zal in de Algemene Ledenvergadering van het najaar 2016 zijn bestuurslidmaatschap beëindigen. Het bestuur is op zoek naar een nieuw binnenlid voor het bestuur. Gezien de samenstelling van het huidige bestuur zoeken we naar een directeur/bestuurder die op het aandachtsgebied ‘lobby’ zijn of haar sporen heeft verdiend. Leden kunnen op het besloten ledennet het profiel van de bestuursfunctie vinden.

Instrumentendepot
Leen nu instrumenten van het Instrumentendepot Leerorkest!

Dankzij inzamelingsacties en donaties voor de aanschaf van muziekinstrumenten kan het Instrumentendepot Leerorkest meer scholen of muziekinitiatieven aan instrumenten helpen om muziek te maken op school. Mede door een selectie van leden van Cultuurconnectie is deze inzamelactie mogelijk gemaakt. Zij hebben hun deuren opengesteld om de instrumenten en donaties in ontvangst te nemen. Heeft uw school of muziekinitiatief instrumenten nodig? 

Lees meer...
paradisodebat
Paradisodebat 2016 laat keerpunt in perceptie van kunst en cultuur zien

Tijdens het Paradisodebat op 28 augustus 2016 met als thema ‘De kunst van democratie’ is duidelijk geworden dat het in de cultuursector nu om samenwerken en netwerken moet gaan. Zo pleit hoogleraar sociologie Saskia Sassen ervoor om alles samen aan te blijven pakken om de sector te laten bestaan. Ook Henk Oosterling, hoogleraar filosofie, is van mening dat cultuureducatie van groot belang is. 

Lees meer...
Cultuur in beeld
Cultuur in Beeld 2016: denk en doe mee!

Op 7 december 2016 vindt de jaarlijkse kunst- en cultuurconferentie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weer plaats met als centraal thema ‘Over diversiteit en verbinding’. Het ministerie doet een oproep aan u voor de inhoudelijke uitwerking van de subthema’s diversiteit, arbeidsmarkt en innovatie. Beslis mee over de inhoud, zodat het ook dit jaar weer een inhoudelijk sterke conferentie gaat worden!

Lees meer...
VNG
Extra informatiebijeenkomsten Individueel Keuzebudget (IKB)

De VNG organiseert extra informatiebijeenkomsten voor P&O'ers, die werkzaam zijn bij gemeenten, over de invoering van het Individueel Keuzebudget (IKB). De bijeenkomsten zijn op 29 september en 7 oktober 2016.

Lees meer...
HCscan
Neem deel aan de kennismiddag ‘Sociale Zekerheid’

Om goed in te spelen op de veranderingen in de complexe wereld van de Sociale Zekerheid, organiseert Human Capital Scan op 27 september en 4 oktober 2016 een kennismiddag met als thema ‘actuele ontwikkelingen in de Sociale Zekerheid’.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Kunstencentrum Waalwijk en De Lindenberg gecertificeerd

Per september 2016 zijn Kunstencentrum Waalwijk en De Lindenberg in Nijmegen gecertificeerd. Cultuurconnectie feliciteert beide directeuren Francesco van Mierlo en Ilse Verburgh én hun medewerkers met het behalen van het CultuurKeur certificaat. Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Natasja Stel of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

Kunstencentrum Waalwijk
Kunstencentrum Waalwijk: De certificering is een praktisch instrument en zeker geen papieren tijger

In september 2016 is Kunstencentrum Waalwijk volgens de CultuurKeur certificering door Hobéon gecertificeerd. Cultuurconnectie heeft Francesco van Mierlo, directeur van Kunstencentrum Waalwijk, gevraagd zijn ervaring over het certificeren met ons te delen.

 
Ledennieuws
 
Ledennieuws oproep
Op welke bijzondere doelgroepen richt uw organisatie zich?

Voor het delen van kennis en ervaringen met elkaar en om hiervan te leren, zijn wij benieuwd met welke bijzondere doelgroepen u aan de slag gaat. Werkt u bijvoorbeeld met dementerende ouderen, heeft u projecten in de zorg, organiseert u activiteiten voor vluchtelingen of andere doelgroepen? Deel dan uw kennis, ervaringen of gewoon een mooi verhaal hierover! U kunt een artikel schrijven en naar a.rademakers@cultuurconnectie.nl sturen. 

 
Personalia
  • Het bestuur van de Stichting SMK, de muziek- en dansschool in de gemeenten Brunssum, Kerkrade en Landgraaf, heeft per 1 september 2016 John Gubbels aangesteld als nieuwe directeur ter opvolging van Pierre Rietrae, die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Rietrae zal 24 september 2016 afscheid nemen van Stichting SMK. 
  • Vanaf 1 november 2016 wordt Willem van den Broek de nieuwe directeur van Kunstpuntgouda/Cultuurhuis Garenspinnerij. Hij volgt hiermee Hugo van den Hoek Ostende op.
  • Rob Bangert is per 1 september 2016 aangesteld als directeur ad interim van Artiance en volgt hiermee Arnoud van Aalst op. Rob Bangert zal samenwerken met het directieteam bestaande uit Tamara Roos en Mirjam Boonkamp.
  • Mirjam du Cloo is per 1 september 2016 aan de slag gegaan bij Cultuurcentrum Heemskerk. Zij volgt Ruud Janssen op.
  • Per 1 september 2016 is Ruud Janssen aangesteld als interim-directeur bij Centrum voor de Kunsten De Aleph in Drunen.
 
Agenda
 
Vu logo
10 november
LDOV / COV (Volksuniversiteiten)

Tijd: 10.00-13.00 uur
Locatie: Volksuniversiteit Arnhem

ALV Cultuurconnectie
24 november
Algemene ledenvergadering Cultuurconnectie

(Datum is onder voorbehoud)

Kijk hier voor meer informatie over onze ledenvergadering.

ikTOON
1 t/m 30 juni 2017
Tweede editie promotiecampagne 'Iktoon'

In juni 2017 vindt de tweede editie plaatsvinden van de promotiecampagne 'Iktoon'.