Zilveren Kruis

Kies via Cultuurconnectie de zorgverzekering die bij je past!

Uw gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom hebben Cultuurconnectie en Zilveren Kruis goede afspraken gemaakt over de zorgverzekering. Zo biedt Zilveren Kruis u én uw gezin een goede zorgverzekering en veel voordeel. U krijgt 5% korting op de basisverzekering en 12,5% korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Daarnaast ontvangen werknemers gratis het extra aanvullend pakket als zij minimaal kiezen voor aanvullend pakket 1 ster.

Collectief zorgcontract Zilveren Kruis

Laat uw medewerkers voordelig een zorgverzekering afsluiten bij Zilveren Kruis via het collectief zorgcontract voor alle leden van Cultuurconnectie.
• Aantrekkelijke collectiviteitskortingen (5% op de Basis, 12,5% op Aanvullend)
• Gezinsleden krijgen dezelfde korting
• Medewerkers bepalen zelf of zij zich bij Zilveren Kruis verzekeren en met welk pakket

Raad en daad
Of het nu gaat om het regelen van zorg, het betalen van zorg of een gezond leven, Zilveren Kruis staat uw medewerkers altijd bij met raad en daad. Door te helpen bij het vinden en regelen van de zorg, die het best passend is voor uw medewerker. En door ondersteuning bij een zo vitaal mogelijk leven.

Extra voordelen via Cultuurconnectie

Voordelen op een rij:

 • Medewerkers krijgen toegang tot de online zelfhulp van Stichting mirro bij een aanvullende verzekering, want uw mentale gezondheid is net zo belangrijk als uw fysieke gezondheid.
 • Wij bieden medewerkers extra vergoeding voor mindfulness vanaf Aanvullend 1 ster. Door mindfulness ervaart u minder stress en blijft u beter in balans.
 • Met onze online Zorgverkenner krijgt u snel antwoord op uw vragen als: Waar kan ik terecht? Wat krijg ik vergoed?

Zorgverzekering 2020

De premie 2020 inclusief collectiviteitskorting bedraagt:
(op basis van het verplichte eigen risico van € 385 per jaar)

Basisverzekering

 • Basis Budget vanaf € 110,15 per maand
 • Basis Zeker vanaf € 119,18 per maand
 • Basis Exclusief vanaf € 128,20 per maand

Aanvullende pakketten

 • Aanvullende verzekering vanaf € 2,19 per maand
 • Tandartsverzekering vanaf € 6,78 per maand
 • Alleen bij Zilveren Kruis: gratis extra pakket aan vergoedingen met extra behandelingen fysiotherapie, psychologische hulpverlening en leefstijltraining

Veranderingen in 2020

Er zijn veranderingen in de basisverzekering. De basisverzekering dekt de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit. Er verdwijnen enkele vergoedingen en er komen nieuwe vergoedingen bij.
Je vindt alle veranderingen voor de vergoedingen in 2020 via zk.nl/basisverzekering2020.

Het verplicht eigen risico in 2020 blijft gelijk
Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2020 €385,00. Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Extra dekking voor alle werknemers van Cultuurconnectie lidorganisaties
Bij de aanvullende verzekeringen krijg je (afhankelijk van het gekozen pakket) ook extra vergoedingen voor veel voorkomende risico's in de cultuursector, namelijk:

 • 3 extra behandelingen fysiotherapie
 • Vergoeding van de jaarabonnementskosten voor de online (zelfhulp) modules bij psychische klachten
 • Een budget van maximaal € 250,00 per jaar voor leefstijltraining en coaching

Bereken je premie en sluit direct je Cultuurconnectie-zorgverzekering af

De zorgverzekering van Zilveren Kruis via Cultuurconnectie is voor alle medewerkers, zzp'ers, vrijwilligers en freelancers. Je bepaalt welke zorgverzekering het beste bij je past en daarmee ook hoeveel premie je betaalt. Via deze link bereken je eenvoudig je premie. Je vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.

Tip: overstappen is eenvoudig. Zilveren Kruis zegt je huidige verzekering voor je op als je je uiterlijk 31 december 2019 bij ons aanmeldt. 

Wilt u binnen uw organisatie de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis onder de aandacht brengen? Download dan de digitale flyer/poster via deze link om deze onder uw medewerkers te verspreiden óf af te drukken.

Meer informatie?

Ga naar www.zk.nl/collectiviteitszoeker, voer ‘Cultuurconnectie’ of collectiviteitsnummer (207082706) in om de pakketten in te zien en de premie te berekenen. Heeft u al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis? Check dan even of u al wel gebruik maakt van de korting waar u recht op hebt. Want dan is één telefoontje naar Zilveren Kruis namelijk genoeg om vanaf 1 januari 2020 wel van de korting gebruik te maken! Heeft u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met Zilveren Kruis via (071) 751 00 52. 

Downloads Zilveren Kruis

N.B. met deze modelbrief kunt u uw werk-, opdrachtnemers en vrijwilligers informeren over de collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis.