Ecclesia

Samen bewust en gerust vooruit

Ecclesia, meer dan zakelijk financieel adviseurs; zij zijn risico- en benefitsadviseurs die u helpen bewuste keuzes te maken, zodat u met een gerust hart vooruit kunt. Zij geloven dat ondernemers, organisaties en medewerkers met passie en een gerust hart hun werk moeten kunnen doen. Dat ze controle hebben op de continuïteit, zonder daar wakker van te liggen. Dat ze bewuste keuzes kunnen maken en ambities kunnen realiseren door maximaal inzicht in en greep op financiële risico’s en kansen.

Logo_Ecclesia

Thuis in uw sector

Ecclesia gelooft dat u behoefte heeft aan een betrouwbare partner met persoonlijke aandacht die je verder brengt. Een business partner die thuis is in uw sector, die luistert om te begrijpen en denkt in creatieve oplossingen. Die adviseur, dat is Ecclesia.

Drie risico’s in de culturele sector die u moet kennen

Waarschijnlijk bekijkt u deze pagina om erachter te komen hoe u de risico’s in uw organisatie kunt beheersen of verminderen en wat voor impact ze hebben op uw organisatie. Op deze pagina tipt Ecclesia 3 risico’s aan waarvan u op de hoogte moet zijn als u in de culturele sector zit.

  1. Onbeperkt aansprakelijk door contracten
    Culturele organisaties hebben meer en meer te maken met contracten. Een kleine greep uit de voorbeelden: schoonmaakbedrijf, huur gebouw, zzp’ers, ICT faciliterende bedrijven, externe partijen of ZZP’ers die een deel van uw werkzaamheden of evenementen voor u uitvoeren etc. Maat u zelf geen afspraken over deze diensten en komt u niet de juiste voorwaarden overeen, dan bestaat de kans dat u onbeperkt aansprakelijk bent in geval van schade. Deze aansprakelijkheidsrisico’s kunnen zo groot zijn, dat ze in een klap de continuïteit van uw organisatie in gevaar brengen.

  2. Cyberrisico’s
    Bij cyberrisico’s denkt u misschien vooral aan ‘hacks’ met ransomware, virussen of Ddos-aanvallen. Maar minstens zo vaak is een cyberincident het gevolg van een interne, menselijke fout. De hack bij Nationale Opera & Ballet, de ceo-fraude bij Pathé, het datalek bij het UWV en bij de Erasmus universiteit: de cyberincidenten bij de ‘grote jongens’ halen het nieuws, die bij kleinere organisaties vaak niet. Toch krijgen dagelijks meerdere organisaties te maken met een dergelijk cyberincident. En wat dan? Ook wanneer u als organisatie gebruikmaakt van een externe partij, blijft u verantwoordelijk en rust er een aansprakelijkheidsrisico bij degene die de data bij de externe partij in beheer heeft gegeven.

  3. Werkgeversrisico bij verzuim en arbeidsongeschiktheid
    Het kan iedere werkgever overkomen: een zieke of arbeidsongeschikte werknemer. De gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid kunnen groot zijn. Niet alleen voor een werknemer, maar ook voor u als werkgever. In de wet is geregeld dat u tot maximaal twaalf jaar lang moet meebetalen aan het inkomen van een zieke (ex-)werknemer. In het 'slechtste' geval heeft u dus in totaal twaalf jaar lang extra kosten en die kosten kunnen flink oplopen.

Samen bewust en gerust vooruit

Dit zijn slechts drie voorbeelden van risico’s binnen de culturele sector. Veel organisaties zijn in het verleden verrast door incidenten (negatieve gebeurtenissen) waar zij niet op voorbereid waren. Om risico’s te kunnen beheersen moet je maatregelen nemen. Maar welke oplossing past bij welk risico? En hoe kunt u de impact van een incident op de organisatie verlagen? Ecclesia maakt de risico’s inzichtelijk en zoekt een goede manier om de risico’s te beheersen. Zo krijgt u grip op de kosten, de continuïteit van uw organisatie en leert u beter omgaan met onvoorziene omstandigheden. Ecclesia is dus meer dan een zakelijk financieel adviseur; zij zijn risico- en benefitsadviseurs die samen met u bewust en gerust vooruit willen.

Ontdek de aanpak van Ecclesia

Om de aanpak van Ecclesia te ontdekken, kunt u twee dingen doen. Vraag hier direct een verzekeringsscan aan. Als lid van Cultuurconnectie kunt u gebruik maken van deze gratis verzekeringsscan. De scan geeft inzicht in de risico’s en de mate waarin de huidige verzekeringen daarop aansluiten.

Ecclesia_Marco van Steenis

Of laat hier uw gegevens achter en Ecclesia neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Direct bellen of mailen met accountmanager Marco van Steenis kan natuurlijk ook. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-21443141 of per e-mail via marco.van.steenis@ecclesia.nl. Ook voor vragen rondom lopende verzekeringen via VSP Risk/Supergarant kunt u bij Marco terecht.

Wilt u eerst meer algemene informatie over het aanbod en de voordelen van Ecclesia? Bekijk dan de website van Ecclesia.