Voorjaarscongres & ALV 2024

Op donderdag 25 april 2024 organiseert Cultuurconnectie de Algemene Ledenvergadering, een cao-bijeenkomst en het voorjaarscongres bij lidorganisatie Muzehof in Zutphen. Het belooft een dag vol inzichten, dialoog en inspiratie te worden, met als thema Perspectief!. Samen kijken we naar de toekomst van cultuureducatie en -participatie. 

Banner voorjaarscongres 2024
ALV

Ochtendprogramma exclusief voor leden

In de ochtend van het Voorjaarscongres 2024 zijn twee onderdelen van het programma alleen voor leden van Cultuurconnectie bestemd, te weten (1) een cao-vergadering en (2) de Algemene Ledenvergadering (ALV). Informatie over deze onderdelen is exclusief voor leden beschikbaar op het besloten Ledennet.

Inhoudelijk congresprogramma

Ons voorjaarscongres staat in het teken van perspectief. We kijken samen vooruit naar hoe we cultuur beoefenen in de toekomst. Want niet alleen leren kinderen én volwassenen op een andere manier, ook bereiken onze leden hen anders en zijn anders georganiseerd dan vroeger. De sector zoals wij die nu kennen is niet de sector van het volgende decennium. Wat is er de komende jaren nodig voor een toekomstbestendige sector en welke trends en ontwikkelingen zien wij daarin? Daarover gaan wij met elkaar in gesprek zodat in de toekomst iedereen, ongeacht afkomst, achtergrond of overtuiging, in zijn of haar gemeente of regio cultuur kan maken en ervaren.

Na het welkom door de dagvoorzitter Lan Lan Zhang en de opening door wethouder Sjoerd Wannet (Cultuur, erfgoed en culturele evenementen) gaan we van start met keynote Erik Lenselink - van de Beweegalliantie - onder de titel Cultuur, Sport en Bewegen als onderdeel van de oplossing van grote maatschappelijke opgaven!?.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek onder leiding van Lan Lan Zhang en met bijdragen van Erik Lenselink, Lisette Lagerweij (Muzehof), Bircan Bozbey (Trias, Centrum voor de Kunsten), wethouder Sjoerd Wannet en Fedor Heida van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Thema-buffet met deelsessies

Tijdens het laatste gedeelte van het congres zullen we in deelsessies dieper ingaan op onderwerpen als het werkgevers- en opdrachtgeverschap van de toekomst, verbreding naar het sociaal domein, de ontwikkeling van de multifunctionele organisaties (MFO's) en onderzoeken we de zichtbaarheid, impact en inclusiviteit van de sector. Lees meer over het thema-buffet.

Blokkenschema congresprogramma

(wijzigingen voorbehouden)

09.30 uurOntvangst leden
10.00 uurCao-bijeenkomst
11.00 uurAlgemene Ledenvergadering
Welkom door Lisette Lagerweij, directeur Muzehof


12.15 uur

Netwerklunch
Rondleiding door Muzehof/Hanzehof door Lisette Lagerweij
Inloop deelnemers congresprogramma

13.15 uur

Start congresprogramma Perspectief!
Welkom door dagvoorzitter Lan Lan Zhang
Opening door Sjoerd Wannet, wethouder Cultuur, erfgoed en culturele evenementen
13.30 uurKeynote Erik Lenselink, directeur Beweegalliantie
14.15 uurInteractief zaalgesprek onder leiding van de dagvoorzitter m.m.v.
Erik Lenselink, Sjoerd Wannet, Lisette Lagerweij, Bircan Bozbey en Fedor Heida
15.15 uurPauze
15.30 uurThema-buffet met deelsessies
16.30 uurNetwerkborrel
17.30 uurEinde

Line-up

Plan uw route