11 mei 2016

Nieuwsbrief nr. 6: succesvol congres cultuurconnectie en kick-off iktoon-campagne
 
alv en congres
Terugblik algemene ledenvergadering en interessant congres Cultuurconnectie

Op 20 en 21 april 2016 vond de algemene ledenvergadering en het congres van Cultuurconnectie plaats in Maastricht. De branche was te gast bij Kumulus en Centre Céramique, waar zeer goed voor de deelnemers gezorgd is. Het congres stond in het teken van ‘multifunctionaliteit en samenwerking’. Sprekers zoals Jo Coenen en Eva Middelhoff hebben gesproken over multifunctionele locaties en gedwongen fusies, waarna in plenaire debatten de deelnemers met elkaar en de sprekers in discussie zijn gegaan om ervaringen uit te wisselen. Tijdens het Collegiaal Consult Café hebben experts (w.o. sprekers en debatdeelnemers) hun expertise aangeboden, zodat zij met deelnemers kennis uit konden wisselen, vragen beantwoorden, in discussie gaan en netwerken.

VAR-bijeenkomst
Informatiemiddag afschaffing VAR

Op maandag 18 april 2016 organiseerde Cultuurconnectie in samenwerking met de VPT, VNPF, VSCD, NAPK en VVEM een informatiemiddag over de afschaffing van de VAR. Per 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) van kracht en zal de VAR vervallen. De VAR kan vervangen worden door een (model)overeenkomst. Lees hier verder voor de belangrijkste conclusies van deze bijeenkomst.

vu-bijeenkomst AvC
Succesvolle brainstormsessie volksuniversiteiten: communicatie- en marketingmix

Op 12 april 2016 heeft een succesvolle bijeenkomst voor volksuniversiteiten plaatsgevonden. Hier hebben de deelnemers onder leiding van Academie voor Cultuurmanagement gebrainstormd over een communicatie- en marketingmix voor volksuniversiteiten. 

Lees meer...
ikTOON
Kick-off iktoon-campagne op 29 mei 2016

Op zondag 29 mei vindt in De Malerij in Veghel de landelijke aftrap van de amateurkunstmaand plaats. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. De hele maand juni staat in het teken van kunst van iedereen en is Nederland een maand lang het podium van alle amateurkunstenaars in het kader van de ‘iktoon-campagne’.

Lees meer...
ricoh
Nieuwe preferred supplier Ricoh

Graag stellen wij onze nieuwe preferred supplier Ricoh aan u voor. Ricoh is leverancier van producten en diensten op het gebied van IT en documentmanagement oplossingen. De leden van Cultuurconnectie ontvangen daar waar mogelijk een besparing van minimaal 10% op de huidige lasten van de printkosten. 

Lees meer...
special heroes art

Eind april is het programma Special Heroes Art van start gegaan. De organisatie van Special Heroes en kennispartner LKCA maken het mogelijk, met steun van de fondsen VSB en NSGK, dat kunst, cultuur en sport ook voor kinderen in het speciaal onderwijs bereikbaar wordt.

Lees meer...
Festival Bombarie
Festival Bombarie 23 – 26 juni 2016 in de Jaarbeurs Utrecht

Festival Bombarie is het eerste makersfestival van Nederland. Een nieuw vierdaags landelijk evenement dat zich richt op het stimuleren van actieve cultuurparticipatie en talentontwikkeling. Festival Bombarie vindt plaats onder de campagne van iktoon. Lees hier meer over het festival, de congresdag en de support. Daarnaast worden er nog vrijwilligers voor festival Bombarie gezocht. Lijkt het je leuk om aan dit mooie festival mee te werken? Lees dan ook verder voor meer informatie.

Lees meer...
bach vocalistenconcours
Neem deel aan het Bach Vocalistenconcours Brabant

Bachkoor Brabant organiseert in 2016 in samenwerking met Fontys Conservatorium Tilburg en Centrum voor de kunsten Nieuwe Veste Breda het Bach Vocalistenconcours Brabant. Dit samenwerkingsverband van drie in de provincie Noord-Brabant gevestigde muzikale organisaties/instituten beoogt de vocale muziek van de componist Johann Sebastian Bach bij nieuwe generaties zangtalent nadrukkelijk in beeld te brengen door middel van een vocalistenconcours voor jonge zangers (amateurzangers en conservatoriumstudenten).

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Centrum voor de Kunsten Spijkenisse gecertificeerd

Per 19 april 2016 is Centrum voor de Kunsten Spijkenisse gecertificeerd. Cultuurconnectie feliciteert het hoofd van CvdKS Jeanine Yperlaan én haar medewerkers met het behalen van het CultuurKeur certificaat.
Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties vindt u op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Natasja Stel of kijk op cultuurconnectie.nl/certificering.

Cultuurkeur Spijkenisse
Jeanine Yperlaan, Centrum voor de Kunsten Spijkenisse: We hechten veel belang aan het keurmerk!

Jeanine Yperlaan vertelt over de reorganisatie van het CvdKS naar een klantgerichte en flexibile netwerkorganisatie en de waarde van het keurmerk CultuurKeur. Met de reorganisatie is veel aandacht besteed aan de vier gebieden waarop getoetst wordt binnen het Kwaliteitskader Cultuureducatie en Amateurkunst.

 
Ledennieuws
 
villazebra
Villa Zebra: Met verbeelding kom je overal

Graag willen wij ons nieuw lid Villa Zebra in deze nieuwsbrief aan u voorstellen. Villa Zebra is een kindermuseum dat kinderen wil inspireren, stimuleren en actief betrekken bij hedendaagse (beeldende) kunst. In ons bijzondere ‘glazen huis’ aan de Maas komen kinderen van 3 t/m 12 jaar in aanraking met kunst op een manier die de verbeelding prikkelt, de creativiteit bevordert en nieuwsgierig maakt.

 
Personalia

Anne Marie ’t Hart, hoofd beleidszaken bij Cultuurconnectie, is sinds 1 mei 2016 terug van zwangerschapsverlof. Zij heeft een mooie dochter, Mara, gekregen. Wij hebben tegelijkertijd afscheid genomen van haar waarnemer, Jeannette Pannekoek. Wij danken Jeannette voor haar enorme inzet en succesvolle waarneming.

 
Agenda
 
ALV Cultuurconnectie
Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie

Datum: 24 november 2016
Locatie: n.t.b
Meer informatie

ikTOON
Kick-off iktoon-campagne

Datum: 29 mei 2016
Locatie: De Malerij in Veghel
Meer informatie

Vu logo
Volksuniversiteiten - LDOV

Landelijk Directeuren Overleg Volksuniversiteiten
Datum: 23 juni 2016
Tijd: 13.30-17.00 uur
Locatie: Volksuniversiteit Utrecht, Nieuwegracht 41 te Utrecht

Creatieve kracht
De Nacht van de Creatieve Kracht

Datum: 4 juni 2016

Festival Bombarie
Festival Bombarie

Datum: 23 t/m 26 juni 2016
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Meer informatie