Nieuwsbrief 7, 5 juni 2018

Interview John Does | Digitale Bouwplaats Cultuurbeleid | Congres | Kom Erbij Festivals
 
John_Does_OAK_CAO
Vertrek John Does uit cao-delegatie en OAK

Na ruim twaalf jaar lid te zijn geweest van de cao-delegatie, het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK) en nog veel langer werkzaam geweest te zijn in HR-functies in de branche van de kunst- en cultuureducatie, sluit John Does dit hoofdstuk voor nu af om als wethouder in de gemeente Heerhugowaard aan de slag te gaan. De vele bijdragen van John Does zijn voor de branche van doorslaggevend belang geweest en hebben enorm veel betekend in de totstandkoming van de CAO Kunsteducatie. Zijn vertrek uit de cao-delegatie en het OAK willen wij dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Cultuurconnectie sprak met hem voor een terugblik op zijn ervaringen binnen de branche, maar ook een blik vooruit in de toekomst van kunst- en cultuureducatie en over zijn visie op de rol van de gemeentelijke overheid.

Lees meer...
Congres_Cultuurconnectie_4x3
Reminder: congres ‘Iepen Mienskip, hoe cultuur de samenleving versterkt’

Mocht u onze eerdere berichtgeving hebben gemist, vestigen wij hierbij nog maar eens de aandacht op ons congres ‘Iepen Mienskip, hoe cultuur de samenleving versterkt’, dat op 14 juni aanstaande in Leeuwarden, de culturele hoofdstad 2018, gaat plaatsvinden. Tijdens het congres wordt ook de digitale bouwplaats voor beleidsmakers cultuureducatie en cultuurparticipatie in gebruik genomen.

Lees meer...
Building_blocks
Lancering digitale bouwplaats voor beleidsmakers cultuureducatie

Sjoerd Feitsma (cultuurwethouder van de gemeente Leeuwarden) en Marijke van Hees (voorzitter van de Raad van Cultuur) lanceren op 14 juni 2018 de beleidstool Cultuurbeleidschoolenvrijetijd.nl. Het doel van deze gratis digitale tool is het ontwikkelen van nieuw of gewijzigd beleid voor beleidsmakers en adviseurs in cultuureducatie en cultuurparticipatie gemakkelijker te maken.

Lees meer...
Taart_KAnS_ZMS
KAnS op taart: en de winnaar is...?

Aan de start van de gegevensverzameling van het Kunsteducatie Analyse Systeem - KAnS2017 - was een ludieke actie verbonden: de eerste invuller zou taart krijgen van Cultuurconnectie. Het team van De Zeeuwse Muziekschool was dit jaar de eerste invuller, dus reisden wij af naar Middelburg om deze op feestelijke wijze aan directeur Jan Hut en zijn team te overhandigen en dit moment op de gevoelige plaat vast te leggen.

Lees meer...
Coalitie_Erbij
Cultuur tegen eenzaamheid: 10 'Kom Erbij'-Fetivals

In 2018 vinden voor het eerst vanuit de Kunst en cultuur tien speciale ‘Kom erbij’ Festivals plaats. Verspreid over het land, organiseren tien centra voor de kunsten gevarieerde en aantrekkelijke programma’s om de strijd tegen eenzaamheid te versterken. Vanuit kunst en cultuur willen zij bijdragen aan effectieve interventies tegen eenzaamheid en een krachtig middel zijn om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken.

Lees meer...
PianoFest_voor_amateurs
Eerste editie PianoFest

Op 22 december 2018 organiseert Stichting PianoFest in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam de eerste editie van het pianofestival speciaal voor amateurpianisten. Het festival is bedoeld voor iedereen met een liefde voor pianomuziek zonder daarin een vakopleiding te hebben gevolgd. Amateurpianisten kunnen zich vanaf 8 juni inschrijven voor het festival of concours. Kijk voor meer informatie op www.pianofest.nl

Lees meer...
2018.09.19_VNPF_Congres
Congres Podia & Festivals

Op woensdag 19 september 2018 vindt de tweede editie van het Congres Podia & Festivals plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) presenteert in samenwerking met de live-muzieksector wederom een informerende en inspirerende dag. Vorig jaar ontvingen we ruim 800 deelnemers. Kom ook, beleef het live! Het Congres Podia & Festivals is er voor iedereen die de Nederlandse live-(pop)muziekwereld een warm hart toedraagt. Bijvoorbeeld: alle medewerkers van podia en festivals, boekers, promoters, bestuurders, beleidsmakers, muzikantenmanagers, fondsen, toeleveranciers en studenten.
N.B. aan leden van Cultuurconnectie wordt korting geboden op de toegang.

Lees meer...
AO_2K
Terugblik Algemeen Overleg vaste kamercommissie OCW

In de Tweede Kamer vond op 30 mei 2018 het Algemeen Overleg plaats tussen cultuurwoordvoerders en minister Van Engelshoven over de visiebrief ‘Cultuur in een Open Samenleving’. Er waren complimenten van vrijwel alle cultuurwoordvoerders aan het adres van de minister vanwege haar visie om cultuur te waarderen om de eigen waarde.

Lees meer...
Verslag2017_Markt_II
Jaarverslag 2017 Bedrijfscommissie Markt II

Het jaarverslag 2017 van Bedrijfscommissie Markt II van de SER is verschenen. Een belangrijke taak van de bedrijfscommissies is het bemiddelen bij geschillen tussen onder meer ondernemingsraden en ondernemers. De commissie Markt II is gratis toegankelijk voor ondernemingsraden uit o.a. de branche Kunsteducatie voor geschillen en bemiddeling tussen ondernemingsraden en hun werkgevers.

Lees meer...
 
Agenda
 
ALV Cultuurconnectie
13 + 14 juni
Voorjaarsvergadering (ALV) en congres Cultuurconnectie

Op 13 en 14 juni 2018 vinden de Algemene Ledenvergadering (ALV) en het congres van Cultuurconnectie plaats in Leeuwarden. Reserveer deze data alvast in uw agenda. Nadere informatie met

...