Nieuwsbrief Volksuniversiteiten, 2018/12

Welkom | Google Grants voor VU's | contactpersoon | ledenvoordelen | online netwerk
 
VU logo
Nieuwsvoorziening op maat voor volksuniversiteiten

Hierbij een eerste speciale Nieuwsbrief voor volksuniversiteiten, die Cultuurconnectie met regelmaat zal gaan verspreiden. Uw input, vragen en wetenswaardigheden zijn van harte welkom om deze nieuwsbrief in de toekomst ook gestalte te kunnen blijven geven. René de Kok - als commercieel manager onder andere verantwoordelijk voor ledenwerving, -binding en -voordeel - is het eerste aanspreekpunt voor volksuniversiteitszaken. René is bereikbaar via het e-mailadres volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl. Uw suggesties en wensen ten aanzien van deze nieuwsbrief voor volksuniversiteiten kunt u ook bij René de Kok kenbaar maken.

Financiële ledenvoordelen voor volksuniversiteiten

Cultuurconnectie heeft voor alle volksuniversiteiten allerlei ledenvoordelen georganiseerd. Voordelen in toegang tot kennis, maar ook voordelen die zich vertalen in concrete financiële besparingen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van voordelen die je kunt benutten als lid van Cultuurconnectie en die leverten gegarandeerd al vele euro’s voordeel op. Ook dat heeft Cultuurconnectie voor haar leden geregeld, ook daarom ben je lid van Cultuurconnectie.

Lees meer...
Financiële steun lidmaatschap Cultuurconnectie

Via de Stichting tot steun aan het Volksuniversiteitswerk is er de mogelijkheid voor volksuniversiteiten die lid willen zijn van Cultuurconnectie, maar daarvoor zelf niet de financiële middelen hebben, gebruik te maken van hun financiële steun. Deze regeling is bedoeld voor kleine volksuniversiteiten (VU) die zelf (tijdelijk) over onvoldoende financiële middelen beschikken om de contributie van het lidmaatschap van Cultuurconnectie te voldoen.

Lees meer...
Google_AdGrants
Volksuniversiteitsbijeenkomst Google Grants in de praktijk

Naar aanleiding van de succesverhalen van Volksuniversiteit Utrecht en Volksuniversiteit Den Haag tijdens het recente LDOV/COV heeft Cultuurconnectie op verzoek van de volksuniversiteiten preferred supplier S&D Interactive Media gevraagd invulling te geven aan een workshop over Google Grants, speciaal gericht op volksuniversiteiten. Bij deze ben je van harte uitgenodigd voor de workshop.

Lees meer...
Netwerken
Online netwerk & forum volksuniversiteiten

Binnen het Ledennet van Cultuurconnectie is een besloten Netwerk volksuniversiteiten gecreëerd, exclusief voor de bij Cultuurconnectie aangesloten volksuniversiteiten. Het Netwerk volksuniversiteiten vind je via deze link. Binnen dit netwerk vind je de vergaderstukken van de LDOV/COV-vergaderingen, downloads (zoals de Toolkit Marketing & Communicatie) en een forum. Op dit forum kan je vragen plaatsen, oproepen doen, discussies opstarten, et cetera. Zoals tijdens de laatste LDOV-COV besproken is het succes van dit forum gekoppeld aan de activiteit op dit forum van de aangesloten volksuniversiteiten. Wij gaan dan ook uit van een actief gebruik van dit forum. Log in en praat mee!

Meer volksuniversiteiten lid van Cultuurconnectie

Zoals het de wens is van de aangesloten volksuniversiteiten om het netwerk te vergroten, is het uiteraard ook de wens van Cultuurconnectie zoveel mogelijk volksuniversiteiten aangesloten te hebben bij onze brancheorganisatie. Wij doen daar alles aan, maar uiteraard kan je zelf daar ook een bijdrage aan leveren door een collega-volksuniversiteit waar je goede contacten mee hebt te enthousiasmeren over het lidmaatschap. Stuur gerust ook deze nieuwsbrief eens door zodat ze een indruk krijgen wat Cultuurconnectie ook voor hen kan betekenen. Hebben ze dan interesse om lid te worden of willen ze eerst meer informatie? Laat ze dan een email sturen naar volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl en René de Kok neemt contact met ze op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.