Nieuwsbrief 4, 12 maart 2019

Erasmus+ | BNVU-archief | convenant Brabant | RISK | certificeringsnieuws
 
MIX_Partners
Europees samenwerkingsproject MIX

Eind 2018 zijn door Cultuurconnectie, het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (België) en Lapin musiikkiopisto (Finland) de eerste stappen gezet binnen een samenwerking in het kader van het Erasmus+ programma van de EU: dit project 'MIX' heeft tot doel innovatie, kennisontwikkeling en -deling op het gebied van muziekeducatie in het Europese werkveld te bevorderen.

Lees meer...
BNVU_archief
BNVU-archief krijgt nieuw onderkomen

Sinds het samengaan in 2015 van de Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten (BNVU) in Cultuurconnectie, is de branchevereniging als rechtsopvolger ook eigenaar geworden van het BNVU-archief. Dit archief biedt een historisch beeld van volwasseneneducatie in de periode van 1918 tot 2015 en de algemeen sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland in de afgelopen 100 jaar. Vanwege deze historische betekenis is het BNVU-archief per 1 februari 2019 aan het Noord-Hollands Archief overgedragen.

Lees meer...
CdK
Nieuwe partner Cultuurconnectie Risk

Concordia de Keizer is de nieuwe preferred supplier van Cultuurconnectie geworden. Onder het label ‘Cultuurconnectie Risk’ gaan zij de leden van Cultuurconnectie adviseren over het voorkomen en beperken van risico’s. Concordia de Keizer volgt daarmee VSP Risk op als partner binnen Cultuurconnectie Risk. Cultuurconnectie Risk heeft inmiddels jarenlange ervaring binnen de kunsteducatiebranche. Die kennis wordt gebruikt om leden van Cultuurconnectie optimaal te kunnen adviseren. Meer informatie leest u via onderstaande link.

Lees meer...
Brexit_Bootcamp
Brexit-bootcamp voor de cultuursector

Wat voor effect heeft de Brexit voor de mobiliteit van Nederlandse kunstenaars en voor de positie van de culturele sector? Waar moet je rekening mee houden tijdens en na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU? Wat heb je nodig om volgend jaar als artist in residence naar Londen of Brighton te gaan? Zijn contracten nog wel rechtsgeldig? Veel praktische vragen waarop de antwoorden nog lang niet altijd duidelijk zijn. Daarom organiseert DutchCulture op 14 maart 2019 een Brexit-bootcamp in Pakhuis De Zwijger te Amsterdam. UPDATE: volgens de website is de bijeenkomst volgeboekt. Informeer bij Dutch Culture naar eventuele mogelijkheden.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Deze maand ontvingen zes leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'. Het betreft:

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Laura Wijnbelt (Muzelinck), René Nekkers (ToBe), Ariane Kop (De Kom), Kees Dekkers (Opus 3), Frank van der Hulst (Kunst Centraal), Hendrik Jan Houtsma (Quintus) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
CHV_Circle_of_Talent
Kunstencentra tekenen convenant Circle of Talent Brabant

Vijf kunstencentra in Brabant hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijke missie. CHV Academy, Circle of Talent is een initiatief van Stichting Phoenix Cultuur in de gemeente Meierijstad. Vier collega kunstencentra uit Brabant hebben zich nu bij dit initiatief aangesloten: CKE (Eindhoven), KunstLokaal (Gemert-Bakel), CultuurCompaan (Roosendaal) en Kunstencentrum Waalwijk gaan samenwerken met CHV Academy.

 
Personalia
Wiebren Buma nieuwe directeur-bestuurder Cultuur Kwartier Sneek

Wiebren Buma is aangesteld als de nieuwe directeur-bestuurder van Cultuur Kwartier Sneek (CKS). Hij volgt daarmee Lieuwe Toren op die sinds de oprichting in 2012 leiding geeft aan CKS en in mei 2019 met pensioen gaat. De heer Wiebren Buma zal op maandag 15 april aanstaande aan de slag gaan.

Lees meer...

 
Agenda
 
Netwerken
21 maart
Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV)

Op 21 maart 2019 zal het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV) plaatsvinden.

Aanmelden...

Intervisiebijeenkomsten_generic
Intervisiebijeenkomst 'gecommitteerden'

Gecommitteerden, die betrokken zijn bij de examinering van de HaFaBra-diploma’s, komen bijeen tijdens één van de drie inspirerende intervisiedagen in 2019.

Intervisie_2018
Intervisiebijeenkomsten Kunstvakdocenten Serie 1

Thema: 'Bereiken van je doelgroep'
Data: 28 maart, 4 en 11 april april 2019
Locaties: Eindhoven, Utrecht en Amsterdam