Nieuwsbrief 3, 25 februari 2020

Exact Online | Connect 2020 | gezondheidsgids | handreiking governance | kindermuziekweek
 
Logo_Exact_4x3
Exact Online: nieuwe partner

Onlangs ondertekenden Cultuurconnectie en Exact een samenwerkingsovereenkomst waardoor leden van Cultuurconnectie nu exclusieve ledenvoordelen genieten bij Exact. Exact is marktleider in de financiële en bedrijfssoftware. Exact heeft een duidelijke focus op het ontwerpen van een geïntegreerde productsuite die specifiek is afgestemd op de behoeften van uw organisatie. Lees verder voor meer informatie over de voordelen voor leden van Cultuurconnectie.

Lees meer...
2020.03.12_Lezing_Kunstig_Competent_4x3
Lezing: Kunstig Competent

Op donderdag 12 maart 2020 geeft musicus en (ped)agoog Erik Schrooten in KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist een interactieve lezing voor iedereen die bezig is met kunstonderwijs, nadenkt over wie zij voor zich hebben en hoe hun cursisten te benaderen. Erik Schrooten een belangrijke trekker geweest van het nieuwe leerplan van het kunstonderwijs in Vlaanderen. Zo ontwikkelde hij een matrix voor de omgang met kinderen in het kunstonderwijs. Lees verder voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheden.

Lees meer...
Amateo_CONNECT2020_4x3
CONNECT 2020

Van 20 t/m 22 maart 2020 vindt in Brussel CONNECT 2020 plaats: 'Connect & Empower - Young Voices in the Arts' is een driedaagse bijeenkomst voor amateur- en professionele kunstverenigingen die werken met jongeren en jonge kunstenaars en op zoek zijn naar internationale en interdisciplinaire samenwerking. CONNECT 2020 is een initiatief van Amateo.org en wordt mede gefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie. Inschrijven kan tot 29 februari 2020.

Lees meer...
ArboNed_Een Gezond_Bedrijf_4x3
Praktische gids voor een gezond bedrijf

Gezonde en vitale werknemers zijn de motor van een succesvol bedrijf. Want als uw mensen goed in hun vel zitten, hebben zij daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Onze preferred supplier ArboNed heeft een beknopte, praktische gids gemaakt met handige tips, inspirerende voorbeelden en een stappenplan om dit onderwerp ook binnen uw bedrijf op de kaart te zetten. 

Lees meer...
MMIK_Evaluatie_Covers-samen-Boekman_4x3
Evaluatieonderzoek Méér Muziek in de Klas

In 2019 vroeg Méér Muziek in de Klas de Boekmanstichting haar inspanningen op drie programmalijnen te evalueren en te komen tot zo concreet mogelijke aanbevelingen om deze verder aan te scherpen. De resultaten van dit onderzoek - dat werd uitgevoerd door middel van focusgroepen, expertinterviews en surveyonderzoek - werden onlangs gepubliceerd. Op de website van de Boekmanstichting vindt u meer informatie over het onderzoek.

Lees meer...
Governance_Code_Cultuur_2019_4x3
Handreiking: Governance Code Cultuur in jaarverslag

Cultuur+Ondernemen heeft een handreiking gepubliceerd die handvatten en een checklist bevat om in het jaarverslag op een goede manier aandacht te besteden aan de Governance Code Cultuur 2019. Governance gaat over besturen, beleid maken, besluiten, uitvoeren en toezicht houden. Maar ook over gedrag, verantwoordelijkheid en integriteit. De Governance Code Cultuur helpt culturele organisaties om de governance goed in te richten.

Lees meer...
Kunsten92_Prijs_NOTK_ZZP
Prijs n.o.t.k.: zzp’ers in de cultuursector

Onlangs verscheen de publicatie 'Prijs n.o.t.k. Zzp’ers in de cultuursector' van Kunsten '92, gewijd aan de positie van zzp'ers. Nederland telt meer zzp'ers dan het Europese gemiddelde en in de culturele sector is het aandeel zzp’ers al helemaal hoog. Waarom zijn er juist in de culturele en creatieve sector zoveel zelfstandigen? Wat betekent dit voor de individuele praktijk?

Lees meer...
Logo_Kindermuziekweek_4x3
Kindermuziekweek 2020

In de eerste week van april 2020 is heel Nederland in de ban van muziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met concerten en voorstellingen overal in het land kan ieder kind van live muziek genieten, zowel op school, het kinderdagverblijf als in het theater, de muziekschool en concertzaal. Download de infosheet of lees verder voor meer informatie over deelname.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur Clement Postmus (Muziekschool Hof van Twente) én zijn medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Personalia
Leo Adriaanse nieuwe directeur-bestuurder KEW en Cultuurkwadraat

Leo Adriaanse wordt de directeur-bestuurder van Kunsteducatie Walcheren (KEW) en Cultuurkwadraat. Adriaanse is momenteel directeur van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en plaatsvervangend directeur-bestuurder van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Hij volgt Han Eygenraam op die per 1 april 2020 met vervroegd pensioen gaat.

Lees meer...

 
Agenda
 
ACM_leiderschapsprogramma
16 maart
Bijeenkomst 2: 'blinde vlekken'

De Academie voor Cultuurmanagement - preferred supplier van Cultuurconnectie - organiseert ook dit jaar weer een leiderschapsprogramma. Dit jaar is het thema ‘inclusief leiderschap’.

Logo_VU_4x4
26 maart
Landelijk Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV)

Het eerstvolgende LDOV/COV zal plaatsvinden op donderdag 26 maart 2020 vanaf 11:00 uur bij Volksuniversiteit Utrecht.

ACM_leiderschapsprogramma
20 april
Bijeenkomst 3: 'een sterke tribe'

De Academie voor Cultuurmanagement - preferred supplier van Cultuurconnectie - organiseert ook dit jaar weer een leiderschapsprogramma. Dit jaar is het thema ‘inclusief leiderschap’.

Save_the_date_4x4
22 + 23 april
Voorjaarscongres en ALV

Op 22 en 23 april 2020 zullen de Algemene Ledenvergadering (ALV) en het ledencongres plaatsvinden tijdens het Voorjaarscongres Cultuurconnectie 2020. Reserveer alvast deze data in uw agenda.