Nieuwsbrief 16, 21 december 2021

Eindejaarsgroet & dankwoord | 5 nieuwe leden stellen zich voor
 
COVID-19_composite_xmas

In corona-tijden raken we niet uitgeleerd en blijven we creatief. Als we samen inZoomen zien we dat na de introductie van de pandemie taalvondsten zoals ellebooghoesten, zorgapplaus, kuchscherm en anderhalvemetersamenleving toegevoegd konden worden aan het woordenboek. Helaas ontstonden er in het afgelopen jaar weer tal van nieuwe woorden als: boosterprik, deltavariant, doorbraakinfectie en nieuwe varianten als grotsyndroom, wappiegeluid en prettester. En van alle maatregelen, de sluitingen en restricties kun je best pandemoe worden. Toch is er aangepakt en doorgezet! Hulde daarvoor. We danken iedereen voor het vertrouwen en het keiharde werken in deze uitzonderlijke tijd. Het bestuur en de medewerkers van Cultuurconnectie wensen alle leden van onze branchevereniging, onze samenwerkingspartners en onze relaties een rustig en liefdevol einde van het jaar, een goede jaarwisseling en een mooi, cultureel en bovenal gezond 2022!

N.B. In de periode van 24 december 2021 tot en met 2 januari 2022 is het bureau van Cultuurconnectie gesloten. Daarna zijn wij u weer graag van dienst.

Boekman_Cultuurmonitor_banner
Cultuurmonitor 2021 gelanceerd

Op 14 december jongstleden is de nieuwe Cultuurmonitor gelanceerd. De Cultuurmonitor is een instrument door en voor de culturele sector. De monitor brengt gegevens samen over ontwikkelingen in het culturele leven en wil daarmee bijdragen aan een sterke cultuursector in Nederland.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 

In de vorige nieuwsbrief mocht Cultuurconnectie op deze plaats al NKT Theaterschool uit Purmerend, Volksuniversiteit Velsen en Stichting KunstForm uit Velsen welkom heten als nieuw lid. Ook onderstaande vijf nieuwe leden heten wij van harte welkom bij Cultuurconnectie! Wij stellen deze vijf organisaties graag aan u voor.

Groev_afbeelding_800x800
Nieuw lid: stichting Groev

Stichting Groev is de muziekschool voor speciaal talent in de regio Rotterdam! Groev maakt muziekonderwijs mogelijk dat aansluit bij de behoeften van mensen met een verstandelijke beperking en organiseert met een enthousiaste club docenten muzieklessen die zowel tijdens schooltijd als in de vrije tijd in vaste groepen plaatsvinden. Bij Groev is men fan van samen muziek maken, omdat er tijdens het muziek maken met andere mensen iets moois ontstaat. Door muziekonderwijs en zorg te combineren worden veel praktische uitdagingen, zoals vervoer van en naar de muziekschool, weggenomen. Op die manier maakt Groev samen muziek maken mogelijk voor mensen met een verstandelijke beperking.

VU_Zwolle_payoff_800x800
Nieuw lid: Volksuniversiteit Zwolle

Volksuniversiteit Zwolle is al 100 jaar een begrip in de regio Zwolle. Volksuniversiteit Zwolle is een informeel, open en eigentijds cursus instituut, waar iedereen zich thuis voelt. Je hoeft geen specifieke vooropleiding of diploma’s te hebben om bij hen een leuke cursus te volgen. De Volksuniversiteit is er voor iedere volwassene, ongeacht vooropleiding, leeftijd, religieuze, culturele of politieke achtergrond. Volksuniversiteit Zwolle biedt betaalbare cursussen voor een breed publiek.

VU_Papendrecht_300x300
Nieuw lid: Volksuniversiteit Papendrecht e.o.

Volksuniversiteit Papendrecht e.o. bestaat inmiddels 51 jaar. Door de enthousiaste inzet van een aantal vrijwilligers, een bestuur dat weet van aanpakken en 2 coördinatoren staan ze dankzij hoogtijdagen en ondanks recessies nog steeds op de kaart van Alblasserwaard en de omgeving van Dordrecht. Ze beschikken over een gehuurd gebouw met drie lokalen en huren verder bij een scholengemeenschap. Het cursusaanbod is breed: voor iedereen die iets wil leren, creatief bezig wil zijn, zichzelf wil ontwikkelen of gewoon met anderen samen gezellig iets wil doen.

Logo_Jeugdtheaterhuis_4x4
Nieuw lid: Jeugdtheaterhuis

De missie van het Jeugdtheaterhuis is om kinderen en jongeren in Zuid-Holland vakkundig en op een bevlogen, spelende, anarchistische manier te laten kennismaken met kunst. Via theater helpen zij hen om zichzelf te zijn, anderen te ontmoeten en om hun eigen creativiteit en kracht te ontdekken. Hoe meer kinderen en jongeren theater tot een zinvol deel van hun leven weten te maken, hoe groter de bijdrage ervan aan hun persoonlijke ontwikkeling, zoals zelfbewustzijn, creatief en sociaal vermogen en burgerschap. Bij het Jeugdtheaterhuis hebben kinderen de ruimte om zichzelf fysiek te beleven, te spelen en met elkaar verhalen te maken, en begeleiden zij talentvolle cultuurmakers bij hun ontwikkeling tot zo groot mogelijke hoogten.

Logo_RICK_4x4
Nieuw lid: RICK (Weert)

RICK, de cultuurpartner in de regio Weert, brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. Ze helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen ze hun kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen ze talenten en maken ze belangrijke thema’s bespreekbaar. Ook biedt het kunstencentrum amateurtalent een podium om te stralen en groeien. Professionele docenten en coaches verzorgen samen ruim 100 workshops en cursussen, afgestemd op ieders niveau, talent en ambitie. Muziek, dans, beeldend, fotografie, theater of taal; zelfs een mix is mogelijk.

 
Agenda
 
Logo_VU_4x4
17 maart 2022
LDOV/COV - 17 maart 2022

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op donderdag 17 maart 2022, 10:30-12:30 uur.