Nieuwsflits COVID-19 #40, 22 januari 2021

INFORMATIE | lockdown verder aangescherpt: avondklok vanaf zaterdag 23 januari 2021
 
COVID-19_composite_NF40

Premier Rutte heeft 20 januari jongstleden tijdens een persconferentie de huidige lockdown verder aangescherpt. Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom geldt vanaf zaterdag 23 januari aanstaande een avondklok. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

COVID-19_Avondklok_4x3
Avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari aanstaande is het verboden om tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends buiten te zijn. Met de avondklok wil het kabinet het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen tegengaan, en daarmee besmettingen afremmen. U gaat alleen naar buiten als het noodzakelijk is en dan dient u de nodige formulieren bij zich te dragen. De avondklok geldt in principe tot ten minste 10 februari 2021, 04:30 uur.

COVID-19_teststraat
Fieldlabs

Het kabinet heeft bovendien ingestemd met de organisatie van fieldlabs vanaf half februari. Dat zijn praktijktesten om inzicht en data te vergaren rondom het verlagen van de besmettings-risico’s op evenementen. Bij enkele vooraf geselecteerde evenementen wordt getest wat er gebeurt als één of meerdere basismaatregelen worden losgelaten, om zicht te krijgen op mogelijkheden om mensen veilig en verantwoord evenementen te laten bezoeken in de toekomst.

Meer informatie

De uitgebreidere tekst van deze Nieuwsflits is te lezen op onze website via onderstaande link.

Lees meer...
COVID-19_Maatregelen_2021.01.20