Europees Forum over Muziekonderwijs bij BplusC

European forum on music education

Woensdag 10 en donderdag 11 februari vindt in locatie Het Leidse Volkshuis het Europese forum van de European Music Council (EMC) plaats. De EMC is de overkoepelende organisatie voor het muzikale leven in Europa en het platform voor nationale muziekraden en Europese organisaties op het gebied van muziek. In de EMC zijn 74 leden uit 30 landen vertegenwoordigd. Willem van Moort, voorzitter raad van bestuur van BplusC, zit in het bestuur van de EMC.

BplusC

Het belang van muziekonderwijs gaat veel verder dan de interactie tussen leerling en docent binnen de muziekscholen alleen. Festivals, concertzalen en orkesten hebben vaak ook hun eigen educatieve afdelingen.
Dit Europese Forum over Muziekonderwijs draait om diverse nieuwe samenwerkingsmodellen in de culturele sector, waardoor muziekonderwijs bijdraagt aan een muzikaal bloeiende samenleving. Er wordt gekeken naar hoe pedagogische aspecten betrekking hebben op elk gebied van het muzikale leven en wat dit vervolgens betekent voor muziekprofessionals, het publiek en politieke besluitvormers.

Onder de paraplu van de European Music Council (EMC) wordt dit Europese Forum over Muziekonderwijs georganiseerd in samenwerking met de European Association of Conservatoires (AEC), de European Association for Music in Schools (EAS) en de European Music School Union (EMU).

Meer informatie over dit forum en aanmelden kan via www.emc-imc.org.

BplusC
AEC

De AEC is de Europese Vereniging van Conservatoria.

EAS

 De EAS verenigt het binnenschoolse muziekonderwijs.

EMU

EMU is de Europese koepelorganisatie van muziekscholen in Europa.