Ledennieuws: Stadhuis voor Cultuurkust

Een levendig, cultureel Stad(s)huis voor iedereen!

Cultuurkust, regionaal centrum voor cultuureducatie en amateurkunst, breidt uit met het voormalig stadhuis in Harderwijk. Eind November 2015 heeft het College B&W van Harderwijk bekend gemaakt dat Cultuurkust, samen met de Popschool, het oude Stadhuis in gebruik mag gaan nemen.

Cultuurkust

Maatschappelijke en culturele bestemming

‘Het college van Burgemeester en wethouders heeft unaniem voor een maatschappelijke functie voor het gebouw gekozen, en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!’ aldus directeur Marijke Licher. ‘We willen er graag een bruisend hart van maken; waar we als inwoner of bezoeker trots op kunnen zijn, waar we elkaar kunnen ontmoeten, waar muziek klinkt, cursussen worden gegeven, repetities gaande zijn, kruisbestuivingen plaatsvinden, bedrijven een presentatie houden of een trouwerij feestelijk wordt gevierd. Kortom, een gebouw vol mogelijkheden, waar samenwerken en elkaar inspireren vanzelfsprekend is en waar publiek zich meer dan thuis voelt.’

Extra ruimte voor nieuwe initiatieven

Een prachtig monumentaal gebouw erbij in het hart van de stad biedt ruimte voor Cultuurkust om nieuwe activiteiten te programmeren samen met andere partners.
Op de begane grond komt een cultureel café, een ontmoetingsplek met een podium voor bandavonden, muziekuitvoeringen, schoolvoorstellingen en kleinschalige theatervoorstellingen.
De bovenverdieping zal door Cultuurkust en de Popschool gebruikt worden voor een productiehuis voor muziek en theater. Het komende halfjaar zal in het teken staan van een flinke verbouwing om de functionaliteit te vergroten. De Popschool wil ook professionele studiofaciliteiten voor de regio gaan realiseren in de kelders. Cultuurkust hoopt direct na de zomer het gebouw officieel in gebruik te kunnen nemen.

Cultuurkust

Overige functies blijven

De oude raadszaal van het Stadhuis, uniek in Nederland, blijft beschikbaar voor trouwerijen, lezingen en bezichtigingen. Ook de jaarlijks terugkerende evenementen op het plein kunnen door de nieuwe huurder gefaciliteerd worden.

Kloosterplein blijft hoofdlocatie met betrekking tot het aanbod van cultuureducatie

De cursuslocatie van Cultuurkust in een voormalig klooster krijgt hierdoor meer mogelijkheden voor initiatieven op het gebied van cultuur en maatschappelijke zorg.

Cultuurkust

Deze bijdrage in de sectie ‘Ledennieuws’ van deze nieuwsbrief van Cultuurconnectie is geschreven door Marijke Licher, directeur van Cultuurkust in Harderwijk. Voor meer informatie kunt u een email sturen aan info@cultuurkust.nl.