Netwerksessie Personeel & Organisatie

Op de eerste dag van het Voorjaarscongres 2022 van Cultuurconnectie vindt de netwerkbijeenkomst plaats georganiseerd rond het bestaande netwerk Personeel & Organisatie van Cultuurconnectie. De bijeenkomst is toegankelijk voor eenieder die wil meepraten over de onderstaande onderwerpen.

Netwerk Personeel & Organisatie (locked)
  • 15:45 - 16:45 uur (netwerksessie)
  • 16:45 - 17:00 uur (pauze/drankje)
  • 17:00 - 17:45 uur (wrap-up)

Klik hier voor het volledige programma van het Voorjaarscongres 2022

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst komen diverse relevante onderwerpen aan de orde. Een ‘Open Space’ bijeenkomst waarbij we het gesprek zouden willen voeren over het spanningsveld tussen werkgeverschap, ondernemerschap en freelancers. Waar liggen de grenzen? Hoe kun je toch binden en boeien? En hoe kun je de fair practice goed toepassen maar houd je het financieel haalbaar?

  • Fair practice; wat betekent dit voor instellingen en hoe houd je het financieel haalbaar? Bijvoorbeeld door afspraken te maken met Gemeenten (toelichting door Karin Boelhouwer).
  • Modelovereenkomst; wanneer gebruik je deze juist wel of niet, wat is er gewijzigd ten opzichte van de vorige versie?
  • Binden en Boeien; welke praktijkvoorbeelden kunnen we delen om zzp’ers te kunnen binden en boeien aan de eigen organisatie? (gezien de krapte op de arbeidsmarkt en dat veel zzp'ers andere dingen zijn gaan doen in corona tijd) Mag je bijvoorbeeld een kerstgeschenk geven? Kunnen zzp’ers ook gebruik maken van een periodiek medisch onderzoek (PMO)? Hoe ga je om met scholingsverzoeken of collectieve scholing?
  • Spanningsveld; waar liggen de grenzen op het gebied van werkgeverschap, verkennen van het spanningsveld. Bijvoorbeeld lidmaatschap OR (zetel voor zzp), mag en kan dat?

Na afloop van de netwerkbijeenkomst verzamelen alle deelnemers (marketeers, financials/controllers, P&O’ers en volksuniversiteiten) zich voor een plenaire wrap-up van de sessies en de aansluitende netwerkborrel. Klik hier voor het volledige programma van het Voorjaarscongres 2022.

Wilt u deelnemen aan de netwerkbijeenkomst of aan het hele congresprogramma? U kunt zich als medewerker van een bij Cultuurconnectie aangesloten organisatie aanmelden via onderstaande link.