NPO Radio 4 Klassiek Geeft zamelt 31.787 euro in

Radio 4-presentatrice Dieuwertje Blok heeft op vrijdag 29 juni jongstleden de eindstand van NPO Radio 4 'Klassiek Geeft' bekendgemaakt. De afgelopen twee weken is er met de inzamelingsactie 31.787 euro ingezameld. De opbrengst gaat naar het Instrumentendepot Leerorkest, dat muziekinstrumenten uitleent aan educatieprojecten en individuele kinderen in heel Nederland.

Foto: Stefan Heijdendael

Klassiek Geeft 2018

Klassiek Geeft is een inzamelingsactie van NPO Radio 4 voor meer en beter muziekonderwijs op basisscholen. De publieke radiozender geeft met dit initiatief sinds 2011 zijn liefde voor muziek door aan de volgende generatie. Dit jaar zamelde NPO Radio 4 met luisteraars en muziekliefhebbers van 18 tot 29 juni geld in, met de wens om een reparatiebus aan te schaffen. De bus is bestemd voor restauratie en onderhoud van uitgeleende instrumenten uit het instrumentendepot van Stichting Leerorkest.

De Nachtegaal van de Bijlmer

Foto: Stefan Heijdendael

Het eindbedrag is bekendgemaakt tijdens een speciale voorstelling: De Nachtegaal van de Bijlmer. In deze voorstelling lieten 300 leerlingen van scholen uit Amsterdam Zuidoost, samen met mezzosopraan Tania Kross en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, het verhaal van 50 jaar Bijlmer horen. De muziekinstrumenten waar de leerlingen op speelden, werden verzorgd door het Instrumentendepot Leerorkest.

Niels Wensing, tijdelijk zendermanager van NPO Radio 4, is blij met de opbrengst: ‘’Muziekonderwijs is ontzettend belangrijk in de vorming van kinderen. Het Instrumentendepot Leerorkest zet hiermee een nieuwe stap in het ontsluiten van goed muziekonderwijs voor zoveel mogelijk Nederlandse kinderen. De makers van NPO Radio 4 hebben met veel plezier dit waardevolle en belangrijke doel ondersteund.’’

Voor meer achtergrondinformatie over deze actie, lees onze eerdere Nieuwsflits of lees het nieuwsbericht op de website van NPO Radio 4.