Nieuwsbrief Special: 2018, Nr. 2

Nóg méér ledenvoordeel in 2018 bij Cultuurconnectie!
 

Profiteer van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie in 2018 voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. U kunt van diverse, veelal unieke voordelen genieten, zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen. Dus lees snel verder om uw voordeel als lid van Cultuurconnectie eruit te halen!

Meer informatie over de partners en preferred suppliers van Cultuurconnectie vindt u op onze website. Daar treft u ook de contactgegevens van alle partners en preferred suppliers. Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl

ABAB
ABAB: webinars

ABAB Accountants en Adviseurs is een fullservice accountants- en adviesorganisatie die graag haar kennis deelt met klanten en geïnteresseerden. Hiervoor worden diverse media ingezet, zo ook webinars. Deze webinars worden gratis aangeboden. Op www.abab.nl/webinars vindt u een overzicht. Wellicht is het webinar ‘Een arbeidsongeschikte flexkracht: hoe om te gaan met uw oproepkrachten?' interessant voor u. Meer weten over ABAB? Kijk dan op hun preferred supplier webpagina bij Cultuurconnectie.

Lees meer...
ArboNed_FitRatio_Nwsbrf
ArboNed: bereken uw FitRatio en optimaliseer uw bedrijfsvoering

Fitte medewerkers zorgen voor een gezond en succesvol bedrijf, legt ArboNed uit. Werknemers die zowel fysiek als mentaal gezond zijn, zijn productiever én verzuimen minder en dragen zo bij aan het succes en de groei van uw bedrijf. Hoe staat het met de fitheid binnen uw bedrijf en hoe scoort u in verhouding tot uw vakgenoten? U ontdekt het snel en gemakkelijk via de Nationale FitRatio Benchmark van ArboNed.

Lees meer...
Logo_ACM
Academie voor Cultuurmanagement: ondernemend leiderschap

Leidinggeven aan een culturele organisatie is een strategie kiezen, ondernemen en managen in een bijzondere context. De Academie voor Cultuurmanagement start binnenkort met een special programma dat hier op inspeelt: ondernemend leiderschap. Met drie kernachtige inspiratiesessies in de Amsterdamse Academische Club word je bijgepraat voor veranderende tijden.

Lees meer...
BHV.nl_Logo
BHV.NL: ongewenst gedrag de baas zijn

Lopen uw medewerkers het risico dat bezoekers of klanten zich ongewenst kunnen gedragen? Zorg er dan voor dat zij goed getraind zijn om zo op agressief en ander grensoverschrijdende gedrag te reageren dat de situatie niet verder escaleert. Wij leren uw medewerkers ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag en leren ze hoe ze moeten omgaan met en handelen naar onveilige situaties. Lees verder voor het cursusaanbod van BHV.NL

Lees meer...
Cursad_Logo
Cursad: ontwikkelingen en ledenvoordeel

Cursad Smartapplications biedt voor kleine- en grote instellingen betaalbare en heel specifieke functionaliteit voor muziekscholen en centra voor de kunsten. Steeds meer instellingen weten de weg naar Cursad te vinden. Een warm welkom voor alle instellingen die in 2017 en 2018 voor Cursad kozen. Een groeiend aantal gebruikers maakt het mogelijk om extra in te zetten op de ontwikkeling meer krachtige en slimme functies.

Lees meer...
Logo_Drevast_Breed
Drevast: Huur- en Servicekosten Check

Hoe hoog is de huur van uw muziekschool, kunstencentrum, bibliotheek of theater in vergelijking met uw branchegenoten en andere culturele instellingen? Zijn er mogelijkheden de huur te verlagen en te besparen op uw huisvestingskosten? Een gratis check voor leden van Cultuurconnectie!

Lees meer...
Eagerly_Internet
Eagerly Internet: optimaliseer je website met Hotjar

Wil je inzicht krijgen in het gedrag van je websitebezoekers en zelf experimenteren met A/B tests? Het is nu zonder technische kennis mogelijk met de gratis online tools Hotjar en Google Optimize! Ga aan de slag met je website en verbeter de conversie. Lees het volledige artikel van onze preferred supplier Eagerly Internet over het gebruik van Hotjar en hoe zij u daarbij kunnen ondersteunen.

Lees meer...
Logo KAeP
KAeP NOTARIS: gratis ANBI-scan

Als uw organisatie voor minstens 90% actief is op cultureel gebied, kan uw organisatie de status 'culturele ANBI' verkrijgen. Voor donateurs van uw organisatie geldt dan bijvoorbeeld een extra giftenaftrek. De regels voor het verkrijgen en behouden van de (culturele) ANBI-status zijn de afgelopen jaren meerdere keren ingrijpend gewijzigd. Wilt u advies over het verkrijgen van de ANBI-status? Vraag dan een gratis ANBI-scan aan bij KAeP NOTARIS.

Lees meer...
HIT_Profit_Nwsbrf
HIT Profit: bespaar op uw energiekosten

Net als uw collega’s ruim € 4.000,- besparen op uw energiekosten en uw energieverbruik? Stichting Cultuurbeleving Hillegom, BplusC, Muziekschool Oost-Gelderland, Kunstencentrum Velsen, Stichting Wherelant, Cultuurhuis Purmerend, Stichting Veldhovense Muziekschool Art4U, Stichting Kunstencentrum Venlo en Stichting Muzerije hebben zich aangesloten bij HIT Profit. En met succes! Lees verder om te leren hoe u ook kunt profiteren.

Lees meer...
Google_Grants
S&D Interactive Media: leer hoe je zelf aan de slag kunt met Google Grants

Sinds 1 januari 2018 zijn de richtlijnen van Google Grants aangescherpt. Waar je voorheen als non-profit organisatie met weinig tot geen actie de Grants campagne zijn gang kon laten gaan, loop je nu het risico dat het Grants account geblokkeerd wordt wanneer er niet aan de nieuwe vereisten wordt voldaan en je dus geen gebruik meer kunt maken van het $10.000,- gratis mediabudget.

Lees meer...
STEAD Advisory
STEAD Advisory: voor al uw vraagstukken rondom huisvesting

Roerige tijden wat betreft huisvesting van culturele instellingen. Bij regelmaat zijn er nieuwsberichten over te kostbare huisvestingsplannen of aanbestedingen die mislukken omdat de bouwsector momenteel tot over haar oren in het werk zit. Ook komt het steeds vaker voor dat instellingen gezamenlijke huisvesting dienen te betrekken. Toch is het van belang dat u zich niet laat afschrikken om met huisvestingsvraagstukken aan de slag te gaan. STEAD Advisory helpt u daar graag bij.

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Stadhouders Advocaten: '10 misverstanden over de AVG'

Stadhouders Advocaten heeft u als lid van de Cultuurconnectie in aanloop naar de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) per 25 mei 2018 uitgebreid geïnformeerd over de verwerking van klantgegevens. Veel leden van Cultuurconnectie zijn daar al intensief mee aan de slag gegaan. Stadhouders besteedt nu ook aandacht aan de gevolgen van de AVG voor u als werkgever of opdrachtgever van zzp-ers en geeft daarover binnenkort een workshop.

Lees meer...
VGZ
VGZ: gratis gezondheidscheck voor leden Cultuurconnectie

Werken in de cultuursector betekent hard werken en altijd klaar staan om een bijdrage te leveren aan de toekomst van cultuur(educatie) in Nederland. Om u hierbij te ondersteunen bieden Cultuurconnectie en VGZ u al een collectieve zorgverzekering speciaal voor de cultuursector. Als onderdeel van deze samenwerking kan VGZ u in september een gratis Persoonlijke Gezondheidscheck van Niped aanbieden.

Lees meer...