Haagse CultuurAcademie weer van start

De Haagse CultuurAcademie nodigt young professionals uit om mee te doen aan haar tweede seizoen, waarin je voorstellingen en tentoonstellingen bezoekt en je verdiept in culturele diversiteit en inclusiviteit in de Haagse cultuursector. Aanmelden kan nog tot en met 22 september!

Het nieuwe seizoen van de Haagse CultuurAcademie loopt van oktober 2019 tot juli 2020. In die periode bezoek je met de andere deelnemers Haagse culturele instellingen om van elkaar te leren en kennis en ervaring met elkaar te delen. Je hoeft hiervoor niet werkzaam te zijn in de Haagse cultuursector.

Wat is de Haagse CultuurAcademie?

De Haagse CultuurAcademie (HCA) is een netwerkprogramma voor young professionals die al werken of willen werken in de Haagse cultuursector. De HCA is in 2018 opgericht door CultuurSchakel en theater De Vaillant met als doel een diverser personeelsbestand waarin ook niet-Westerse perspectieven aanwezig zijn.

De HCA koppelt Haagse (startende) professionals met diverse achtergronden een jaar lang aan elkaar. In dit netwerk onderzoeken we het gevarieerde culturele aanbod van de stad en bespreken we de onderwerpen die in de stad leven. Met coaches, gastdocenten, ervaringsdeskundigen en opinieleiders geven we ‘brandstof’ aan deze groep, zodat iedere deelnemer persoonlijk groeit en tegelijkertijd ook het netwerk als geheel sterker wordt.

Voor wie?

Voor de tweede lichting komen we graag in contact met enthousiaste young professionals:

  • tussen de 22-35 jaar die (graag willen) werken in de Haagse cultuursector;
  • met ambitie en drive om een breder perspectief van de Haagse cultuursector te krijgen;
  • die een inhoudelijke, actieve bijdrage leveren en bereid zijn om tijd te investeren (circa 2 dagen per maand);
  • die met anderen hun netwerk, kennis en ervaringen willen delen.

Net zoals de bevolkingssamenstelling van Den Haag streven we naar een diverse groep deelnemers. De Haagse CultuurAcademie biedt onder andere:

  • reflectie op het Haagse cultuuraanbod (zoals een voorstelling, tentoonstelling of festival);
  • 'kijkjes achter de schermen': inzicht in de beroepsmogelijkheden bij culturele instellingen;
  • gelegenheid om je netwerk (verder) op te bouwen met mede-deelnemers en culturele instellingen;
  • kennis over het Haagse cultuuraanbod en -beleid.

Aanmelden als deelnemer

Ben of ken jij die Haagse young professional die zich meer wil verdiepen in de Haagse cultuursector? Je kan je tot 22 september aanmelden! Meer info vind je op: www.haagsecultuuracademie.nl/aanmelden

Aanmelden als culturele instelling

Op initiatief van CultuurSchakel dragen verschillende Haagse culturele instellingen bij aan de Haagse CultuurAcademie, aansluitend bij de Code Culturele Diversiteit en het Kunstenplan 2021-2024. Wil jij als Haagse culturele instelling ook een bijdrage leveren? Lees meer hierover op: www.haagsecultuuracademie.nl/draag-bij-als-culturele-instelling