Even voorstellen: de Rotterdamse Volksuniversiteit

De Rotterdamse Volksuniversiteit is op de ledenvergadering van 21 november 2019 gepresenteerd als nieuw lid van Cultuurconnectie. Cultuurconnectie heet De Rotterdamse Volksuniversiteit welkom als lid en stelt hen graag nader aan u voor.

Sinds 1917 ontwikkelt de Rotterdamse Volksuniversiteit met overdracht van kennis en vaardigheden de persoonlijke groei van volwassen Rotterdammers. Hiermee dragen ze bij aan een bloeiende stad waaraan ontwikkelde Rotterdammers op hun eigen manier actief, bewust en kritisch kunnen deelnemen.

Jaarlijks nemen er ongeveer 4500 mensen deel aan cursussen, lezingen en workshops, die worden gegeven door ongeveer 130 docenten. Dit is mogelijk dankzij de inzet van een kleine staf en een team van 25 vrijwilligers. De Volksuniversiteit is daarmee niet alleen een katalysator voor persoonlijke groei, maar ook een ontmoetingsplaats voor Rotterdammers van verschillende achtergronden.

“Ons lidmaatschap bij Cultuurconnectie stelt ons in staat om expertise uit te wisselen, krachten te bundelen en gezamenlijk de kansen die de huidige tijd met zich meebrengt te benutten. We kijken dan ook uit naar een prettige samenwerking!”

Teun de Booij, directeur van de Rotterdamse Volksuniversiteit.

Of je nu Arabisch wilt leren om je Marokkaanse schoonfamilie te verstaan, wilt leren koken zonder pakjes omdat je duurzamer wilt leven of je voorbereid op een carrièreswitch met een cursus loopbaancoaching, een verrijkte versie van jezelf begint bij de Rotterdamse Volksuniversiteit.

Contact

Volksuniversiteit Rotterdam
Heemraadssingel 275-277
3023 BE  ROTTERDAM
Tel: (010) 476 12 00
E-mail: info@vu-rotterdam.nl
Website: www.volksuniversiteitrotterdam.nl