Workshops en kennisontwikkeling

Muziekschool Krimpen is een kleine organisatie. Daardoor hebben zij niet voor alles een specialist in huis. De uitnodiging van de Cultuurconnectie om deel te nemen aan workshops van preferred suppliers was voor hen een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier nieuwe kennis op te doen. Susan van de Lagemaat (coördinator bij Muziekschool Krimpen) vertelt over haar ervaringen bij deze workshops.

“Binnen Muziekschool Krimpen zorg ik voor de coördinatie van onze activiteiten voor onderwijs en sociaal domein, de communicatie en marketing en webbeheer. Mijn interesse ging vooral uit naar de workshops ‘Volgende stap in online Marketing’, ‘Website Meetplan’ en ‘Organiseren van Cultuureducatie’. De workshops waren aanleiding om klussen op te pakken waar we normaal gesproken niet vaak aan toe komen. Zo zijn we aan de slag gegaan met het optimaliseren van de vindbaarheid van onze website www.muziekschoolkrimpen.nl (SEO). De volgende stap wordt het opstellen van een meetplan voor onze site. De tips van Eagerly kunnen we hierbij goed gebruiken.”

"De workshops sloten goed aan bij mijn behoefte aan kennis en waren een fijne introductie op diverse onderwerpen."

"In de workshop ‘Organiseren van Cultuureducatie’ van Planned Culture was veel gelegenheid voor uitwisseling. Het was fijn en nuttig om ervaringen van collega-organisaties te horen. Met name was het interessant om te horen wat bij hen de invloed van de coronacrisis was op de communicatie met de scholen en hoe zij daar mee omgaan. Ook de digitale evaluatiesystematiek van Cultuur en School Utrecht vond ik erg interessant. Daar zou ik graag meer van willen weten, want wellicht is een dergelijk model ook toepasbaar in Krimpen. Ondanks de beperkingen van de online vorm vond ik de ontmoeting met collega’s van andere instellingen boeiend en leuk. Zo’n ontmoeting biedt bovendien de mogelijkheid aan te sluiten bij nieuwe netwerken. Al met al boden deze workshops een goede introductie op de onderwerpen, en ik heb interesse in meer. Voor meer verdieping of een introductie op nieuwe thema’s zou ik me zeker weer aanmelden."

Susan van de Lagemaat is coördinator bij Muziekschool Krimpen in Krimpen aan den IJssel en volgde afgelopen periode drie workshops van de preferred suppliers van Cultuurconnectie.