Update Zoom-project

Aanhoudende groei gebruikers en online lessen

Sinds de laatste melding van de successen van ons Zoom-project, kunnen wij opnieuw melden dat het gebruik van Zoom blijft groeien. Verder is er met de deelnemende leden van Cultuurconnectie een ‘gebruikersgroep Zoom’ opgezet, waarbinnen praktijkervaringen en 'best practices’ gedeeld worden en er gezamenlijk gekeken wordt naar de verdere professionalisering in de branche op het gebied van online lesgeven.

Zoom-accounts volop gebruikt in de branche

De bijna 4.000 beschikbare accounts binnen de Zoom-projecten van Cultuurconnectie worden tijdens de lockdown veel gebruikt. Tot en met eind januari waren er binnen het Zoom-project Cultuureducatie bijna 29.000 sessies (lees: lessen) met een gemiddelde duur van iets meer dan een uur. Binnen het Zoom-project Volksuniversiteiten daarnaast nog eens bijna 18.000 sessies met een gemiddelde duur van iets meer dan 1,5 uur. Totaal dus 47.000 sessies waarbij de gratis verstrekte Zoom-licenties zijn ingezet. En dagelijks ontvangt Cultuurconnectie nog aanvragen vanuit de diverse deelnemende organisaties voor nieuwe docenten, wisseling van docenten, nieuwe cursussen of docenten die eerder niet online les wilden geven, maar nu toch online aan de slag gaan in de lockdown. De Zoom-projecten zijn mede mogelijk gemaakt door het Innovatiebudget van de Stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK) en de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk.

Training admins

De Zoom-projecten voor cultuureducatie en volksuniversiteiten zijn dus in volle gang. Dagelijks bereiken Cultuurconnectie dan ook verschillende vragen, waaronder over het gebruik van de beschikbare Zoom-tool voor grotere groepen (zoals lezingen, seminars, et cetera). Op donderdag 4 maart 2021 vindt daarom een speciale training hierover plaats, verzorgd door onze Zoom-partner Duppal. Een training, exclusief voor admins (die daarvoor dan ook een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen), over het organiseren en begeleiden van online evenementen. De training wordt opgenomen, zodat de admin de training na afloop kan delen met de docenten/collega’s die daarin geïnteresseerd zijn.