De Muziekunie

Onlangs heeft Cultuurconnectie De Muziekunie als nieuw lid mogen verwelkomen. Hieronder stellen zij zich kort aan u voor.

Na het faillissement van Muziekschool Oostelijk West-Friesland en Muziekschool Stede Broec in juni 2020, hebben de docenten van beide muziekscholen hun krachten gebundeld om het muziekonderwijs in de regio voort te kunnen zetten. Gisla Bruitsman en Pien Straesser vormen de aanjagers van dit initiatief, ze hebben de zomer van 2020 hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen.

"We zijn er trots op dat de Muziekunie zich mag aansluiten bij Cultuurconnectie."

De docenten hebben zich als zzp-ers verenigd in de Muziekunie omdat ze geloven in de meerwaarde van samenwerken en samenspelen. De Muziekunie biedt instrumentale en vocale lessen, individuele lessen en groepslessen voor iedereen die van muziek zijn hobby wil maken.

De docenten van de Muziekunie werken ook in het basisonderwijs. Van wekelijkse muzieklessen door vakleerkrachten tot kortdurende projecten, er is van alles mogelijk. Er zijn inmiddels bijna 20 scholen en de regio Oostelijk-westfriesland die een vakleerkracht muziek inzetten via de Muziekunie en nog meer scholen die projecten afnemen. Het nieuwe jaar brengt nieuwe cursussen: voor een korte cursus gitaar/ukelele én een cursus ukelele voor leerkrachten wordt momenteel enthousiast ingeschreven.

Meer weten? Ga naar www.demuziekunie.nl.