Volksuniversiteit Lisse

Onlangs mocht Cultuurconnectie weer een volksuniversiteit als lid verwelkomen: Volksuniversiteit Lisse. Hieronder stelt de organisatie zich kort aan u voor.

Beeldmerk_Volksuniversiteit_Lisse

De Volksuniversiteit Lisse verzorgt al sinds 1977 cursussen voor de inwoners van de regio Lisse. Aanvankelijk op verschillende locaties en sinds het jaar 2000 in het monumentale pand aan de Vuursteeglaan. De Volksuniversiteit staat midden in de samenleving en is er voor alle inwoners.

"Ons doel is een bijdrage te leveren aan de vorming en ontwikkeling van jong en oud. Dit doen we met een gevarieerd en eigentijds aanbod van educatieve en sociaal-culturele cursussen, workshops en lezingen. Ons motto is ‘Wij maken leren leuk!’"

Jaarlijks organiseren ze ruim 180 activiteiten waaraan zo’n 1500 cursisten deelnemen. Voor de uitvoering van het programma zijn meer dan 60 deskundige docenten, 25 enthousiaste vrijwilligers en bestuursleden actief. De kracht is dat mensen met plezier een cursus, workshop of lezing volgen die voor hen betekenisvol is.