Eagerly Internet: zes actiepunten voor online marketeers in 2018

Wat staat je te doen als online marketeer in het nieuwe jaar? Prefered supplier Eagerly Internet noemt zes concrete acties voor komend jaar. Maak werk van zaken zoals: Marketing Automation, direct publiceren in Google, de noodzaak van Structured Data, AVG kom nu in actie, Hotjar en de Google Tag Manager. Kom je er niet uit? Eagerly helpt je graag op weg. 

1: Marketing Automation

Marketing Automation is toegankelijker geworden. Krachtige mogelijkheden binnen MailChimp (voor e-mail automation) maar ook slimme ideeën die je in je eigen site kunt inbouwen of plug&play tools als WiQhit zijn binnen bereik. Ga er voor! De juiste content op het juiste moment!

2: Google Places

Afgelopen najaar lanceerde Google Posts op Google Places. Hiermee kun je kleine berichten plaatsen direct onder je bedrijfsvermelding in de zoekresultaten. Een unieke en snelle route om berichten uit te lichten in de zoekresultaten.

3: Structured data

Heb je al veel waardevolle content op je website? Ontsluit bestaande en nieuwe content beter voor zoekmachines middels ‘structured data’. Ga met je webbureau aan de slag en optimaliseer je site, ‘structured data’ kreeg met Google’s algoritme update Maccabees extra urgentie.

4: Privacy

Er is veel gezegd over de nieuwe privacy wetgeving, nu wordt het tijd om te handelen. Stel een verwerkersovereenkomst op met je webbureau, ticketer, hoster, CRM- en (cursus)administratie software leveranciers.

5: Optimalisatie met Hotjar

Op 'gut feeling' je site optimaliseren is zinloos. Begrijp je bezoekers werkelijk, door ze te volgen, letterlijk. Met Hotjar kan dat en het helpt je problemen op te sporen zodat je ze direct kan oplossen. Met het gratis plan kom je al tot geweldige nieuwe inzichten.

6: Google Tag Manager

En als je er nog niet bekend mee bent: Google Tag Manager ga je komend jaar willen. Dit is een gratis tool waarmee je zelf tags (ook wel scrips of codes) kunt toevoegen aan je website. Plaats eenmalig de code van Google Tag Manager op je site waarna je in de toekomst veel 'tags' zelf kan plaatsen. Denk aan tags van onder andere Hotjar, Facebook, en AdWords.

Meer weten?

Meer weten over deze actiepunten? Of wil je ze samen met ons verkennen tijdens een gratis adviesgesprek te Utrecht? Bel dan Eagerly Internet (Matthijs Reerink) op 030-785 3179. Wij zijn trots preferred supplier van Cultuurconnectie.