Nieuwsbrief 12, 11 oktober 2018

Certificeringsnieuws | ALV en najaarscongres | principe-akkoord CAO KE
 
CBCT_KiB_Plaquette
Eerste certificeringen ‘Kwaliteit in Beeld’

Tijdens de afgelopen periode hebben de eerste audits plaatsgevonden binnen het nieuwe certificeringskader van Cultuurconnectie en deze zijn succesvol verlopen. Deze eerste certificaten zullen binnenkort overhandigd worden waarbij ook de gevelborden op feestelijke wijze onthuld zullen worden. Onlangs overhandigde Willem Camphuis, directeur van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) het eerste exemplaar van het gevelbord aan Jan Brands, directeur van Cultuurconnectie. Brands: “we zijn erg blij met het nieuwe certificeringskader, omdat het nog beter aansluit op de wensen en werkelijkheid van onze leden, vooral die organisaties die meerdere functies vervullen.”

ALV_2
Save-the-date ALV: 6 december 2018

Op donderdag 6 december 2018 vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats. Ook de ALV van de Vereniging van Openbare Bibliotheken zal dan plaatsvinden. Naast de Algemene Ledenvergaderingen zal er een inhoudelijk en gezamenlijk programmaonderdeel worden ingericht voor de deelnemers. Binnenkort zal nadere informatie via het besloten Ledennet van Cultuurconnectie beschikbaar komen.

Lees meer...
Overleg
Principeakkoord verlenging CAO Kunsteducatie

Op donderdag 4 oktober 2018 heeft een cao-overleg plaatsgevonden tussen Cultuurconnectie en haar vakbonden Kunstenbond en Alternatief voor vakbond (AVV), ten behoeve van een korte verlenging van de CAO Kunsteducatie van 1 januari tot en met 30 juni 2019. Hierbij is een akkoord bereikt, welke door sociale partners aan hun achterban wordt voorgelegd. Leden van Cultuurconnectie ontvangen op korte termijn meer informatie. 

WtE_Kom_erbij_festival_KOO
Kom erbij Festivals succesvol verlopen

Van donderdag 27 september tot en met zondag 6 oktober 2018 vonden tijdens de Week tegen eenzaamheid tien Kunst en Cultuur Kom erbij Festivals plaats. Met deze festivals werden kunst en cultuur actief ingezet bij het tegengaan van eenzaamheid en het aandacht vragen voor dit thema. Het is voor het eerst dat er in de Week tegen de eenzaamheid een specifieke benadering vanuit de kunst en cultuur is geprogrammeerd. De reacties van het publiek waren in ieder geval hartverwarmend. Op de bovenstaande fotocollage een impressie van de pop-up workshops van KOO in de Albert Heijn vestigingen in Den Haag. Op een later moment volgt nog een uitgebreider verslag van alle activiteiten die in het land plaatsvonden. Volg deze link voor een korte sfeerimpressie.

Lees meer...
2018.09.19_Diner_Pensant
'Diner Pensant' smaakt naar meer

Op 19 september jongstleden vond in de Grote Zaal van TivoliVredenburg te Utrecht het Cultuurregio Diner plaats. Dit 'diner pensant' wordt eens in de vier jaar georganiseerd door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Bij deze editie waren ook Cultuurconnectie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Gemeente Utrecht medeorganisator.
Foto credit: Nathan Reinds

Lees meer...
2018.09.19_VNPF_Congres
Terugblik VNPF congres

Op woensdag 19 september jongstleden vond het Congres Podia & Festival plaats. Ongeveer 850 mensen uit alle geledingen van de branche namen deel aan het congres. De VNPF, organisator van dit congres, kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. Zij ontvingen veel positieve reacties en hebben alweer flink wat ideeën voor volgend jaar opgedaan. Via navolgende links zijn sfeerimpressies en presentaties terug te vinden.
Foto credit: Nathan Reinds

Erik_Akkermans
Lezing over culturele arbeidsmarkt met Erik Akkermans

De Boekmanstichting organiseert dit najaar een reeks lezingen over het thema arbeidsmarkt en cultuur. Tijdens de eerste lezing neemt Erik Akkermans ons mee langs een korte geschiedenis van werk, markt en inkomen in de culturele en creatieve sector. Waarop liepen eerdere initiatieven stuk? Hoe toekomstbestendig bleek ons cultuurbeleid? En waar zitten - historisch gezien - sterke samenwerkingspartners? Een rondgang door deze geschiedenis toont ook lessen voor het heden.

Lees meer...
Logo_AWVN_4x4
Werkgeversonderzoek trends en thema’s

Werkgeversvereniging AWVN houdt jaarlijks een ledenonderzoek naar actuele thema’s, trends en ontwikkelingen die spelen op werkgeversterrein. AWVN verwerkt deze informatie anoniem tot een rapportage. Cultuurconnectie ondersteunt dit intitatief van harte en brengt het daarom bij u onder de aandacht. Dit jaar is de enquête korter dan voorgaande jaren: het invullen vergt ongeveer 5 minuten. Via onderstaande link gaat u naar de pagina van het onderzoek.

Lees meer...
Website_Cultuur_Inclusief
Cultuur en Creatief Inclusief

Het nieuwe platform voor het actieplan Actieplan Cultuur en Creatief inclusief is gelanceerd! Doel van het actieplan is het creëren van een sterke, toekomstbestendige cultuursector. Een sector waartoe iedereen in Nederland zich aangetrokken voelt, ongeacht de verschillen op grond van sekse, etniciteit, klasse, nationaliteit, leeftijd, en seksuele voorkeur. Cultuurconnectie werkt hiertoe samen met de verschillende partijen binnen de Federatie Cultuur. 

Lees meer...
SBB
Maak uw stages en leerbanen zichtbaar

Hebt u ruimte voor een stagiair of een student met een leerbaan? Zorg dat scholen en studenten u weten te vinden. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) roept u hierbij op om uw stages en leerbanen zichtbaar te maken op Stagemarkt.nl. Meer weten? Neem contact op met de SBB of stuur een bericht aan hun Servicedesk.

MMIK_Loftrompet_2017
De Loftrompet 2018

Het is het weer mogelijk om een groepsleerkracht uit het primair onderwijs te nomineren voor 'De Loftrompet' 2018. Deze speciale prijs gaat naar de leerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. De Loftrompet is in het leven geroepen door de stichting Méér Muziek in de Klas om haar waardering te laten zien voor de juf of meester die het verschil maakt op het gebied van muziekonderwijs. De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
NN_2021
Nieuwe Nobelaer 2021

In 2010 besloot de gemeente Etten-Leur tot een fusie van de belangrijkste culturele disciplines. De schouwburg, de bibliotheek en het kunstencentrum gingen op in één stichting met één directeur en werden fysiek samengebracht onder hetzelfde dak. Er wordt nu al uitgekeken naar de nieuwbouw die in 2021 het daglicht zal zien en naar het samenvoegen van de cao’s Kunsteducatie en Openbare Bibliotheken waar in de branche achter de schermen hard aan gewerkt wordt.

 
Personalia
Teddy Vrijmoet nieuwe directeur van de Lindenberg (Nijmegen)

Per 1 september 2018 is Teddy Vrijmoet aangesteld als de nieuwe directeur van de Lindenberg in Nijmegen. Zij volgt daarmee Arie Keijzer op die deze functie ad interim vervulde.

Lees meer

Lineke Kortekaas nieuwe directeur-bestuurder Cool kunst en cultuur (Heerhugowaard)

Per 1 december zal Lineke Kortekaas in dienst treden als directeur/bestuurder van Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Zij volgt daarmee Tina Drijver-Buis en Leo Pot op die sinds juli respectievelijk de rol van interim directeur en interim bestuurder vervulden.

Lees meer

 
Agenda
 
Netwerk_PO
16 oktober
Bijeenkomst Netwerk P&O

Op 16 oktober aanstaande vindt een inhoudelijke bijeenkomst plaats van het Netwerk P&O van Cultuurconnectie.

  • Datum: dinsdag 16 oktober 2018
  • Tijd: 10:00 - 16:00
...
Vu logo
15 november
Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten

Voor 15 november aanstaande staat het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV) gepland. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in de Volksuniversiteit Utrecht.

Datum:

...

Intervisie_2018
Intervisiebijeenkomsten Kunstvakdocenten, serie 1

Thema: 'Bereiken van je doelgroep'
Periode: 30 augustus 2018 t/m 18 april 2019
Locaties: Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en Assen

Intervisie_2018
Intervisiebijeenkomsten Kunstvakdocenten, serie 2

Thema: 'samen werken aan kwaliteit van kunsteducatie'
Periode: 5 oktober 2018 t/m 14 maart 2019
Locaties: Alkmaar, Den Haag, Zwolle, Heerlen, Tilburg en Middelburg