Nieuwsbrief 12, 28 september 2021

Aankondiging Najaarscongres & ALV | coronamaatregelen | CAO Kunsteducatie | &Awards
 
ALV_duotone_banner_2021.11
Save-the-date: najaarscongres & ALV

Op woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 vinden het najaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats, op locatie bij onze lidorganisatie Rozet in Arnhem. Doorgaans is het najaarscongres van Cultuurconnectie een eendaags evenement, maar omdat wij voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis weer fysiek bijeenkomen, is van het najaarscongres dit keer een tweedaagse gebeurtenis gemaakt, om iets van verloren tijd en gemiste contactmomenten goed te maken en écht te kunnen bijpraten. Het programma van het congres is nog in ontwikkeling, maar het thema gemeenteraadsverkiezingen 2022 zal een belangrijk onderdeel vormen. Via onze nieuwsbrief en speciale informatiepagina zullen wij u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Voor de leden zal op het besloten Ledennet relevante informatie beschikbaar komen over de ALV.

Lees meer...
Coronamaatregelen versoepeld per 25/9

Het zal u niet ontgaan zijn dat per 25 september jongstleden de nieuwe, versoepelde coronamaatregelen in werking zijn getreden. Voor de branche kunst- en cultuureducatie gold al langere tijd dat activiteiten onder voorwaarden weer mogelijk waren. Deze voorwaarden zijn echter opnieuw verder versoepeld. Inmiddels zijn de maatregelen op de website van de Rijksoverheid ook bijgewerkt. Mede door deze verregaande versoepelingen is het Protocol Sector Cultuureducatie en -participatie en de bijbehorende Branchespecifieke aanvullende richtlijnen voor de branche niet langer van toepassing en zijn derhalve op onze microsite buiten werking gesteld.

CAO_KE_2019_2021_4x3
Verlengde CAO Kunsteducatie ligt ter algemeen verbindend verklaring voor

De huidige CAO Kunsteducatie (1 juli 2021 tot 1 november 2021) ligt ter algemeen verbindend verklaring voor bij het ministerie van SZW. Wij verwachten op korte termijn bericht dat deze wordt goedgekeurd. Dat betekent dat op dat moment ook niet-leden van Cultuurconnectie die kunst- en cultuureducatieorganisaties zijn de CAO verplicht moeten toepassen in hun arbeidscontracten.

Lees meer...
Logo_Code_Diversiteit_Inclusie_4x3
&Awards 2021

De &Awards zetten jaarlijks een project én een professional in de schijnwerpers die met succes bijdragen aan meer diversiteit & inclusie in de organisatie, sector en de samenleving. De winnaars ontvangen een geldprijs van €20.000 of van €5.000. Weet u een project of persoon die een nominatie verdient? Meld ze aan via deze link. De deadline is 3 oktober 2021. De &Awards zijn een onderdeel van het programma van de Code Diversiteit & Inclusie.

Lees meer...
Hoe digitaal toegankelijk is uw culturele organisatie?

Een digitaal toegankelijke website is voor veel culturele een verplichting, want sinds september vorig jaar geldt het Besluit digitale toegankelijkheid. Omdat digitale toegankelijkheid ook onderdeel is van de Code Diversiteit & Inclusie, draagt het ook bij om online een inclusieve maatschappij te creëren. In de Week van de Toegankelijkheid organiseert het LKCA op 7 oktober 2021 een LKCAtelier over dit onderwerp. Daarin kunt u leren hoe u met weinig tijd en middelen op een eenvoudige manier daarmee aan de slag kan. 

Lees meer...
Prinsjesdag 2021: whitepaper Ecclesia

Op Prinsjesdag is de miljoenennota 2022 gepresenteerd. 2021 is door corona met name gevoelsmatig wederom een moeilijk jaar, echter economisch gezien loopt het toch anders dan eenieder had verwacht en staan we er nu goed voor. Wat kunnen we gezien deze ontwikkelingen verwachten in 2022 en wat moeten we doen? Op het vlak van zorg, inkomen, personal finance en pensioen hebben de adviseurs van preferred supplier Ecclesia een whitepaper opgesteld waarin de gevolgen voor u op een rij zijn gezet.

Lees meer...
Een jaar MuziekopleidersAkkoord!

Op woensdag 6 oktober 2021 is het (op een dag na) een jaar geleden dat het MuziekopleidersAkkoord werd ondertekend. Op deze dag wordt er stilgestaan bij wat er het afgelopen jaar is bereikt. Er wordt besproken wat goed ging en wat nog beter kan. Natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken. Via onderstaande link leest u meer over het programma.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
Campagne CHV Academy

Met de campagne 'Eef is een Kunstenaar' wil CHV Academy, Circle of Talent het belang van structurele professionele kunstlessen groots onder de aandacht brengen. Door gezamenlijk deze boodschap te verspreiden en te staan voor deze missie, willen zij de onmisbaarheid van kunst en cultuur voor iedereen in onze maatschappij kracht bij zetten. Met het uitbrengen en ondersteunen van dit persoonlijke lied van Chelsea Foreman inspireert CHV Academy andere scholen, collega’s, gemeentes en bedrijven in heel Nederland om ook te kiezen voor - en te investeren in - structureel professioneel kunstonderwijs. Hierin investeren is investeren in onze kinderen en jongeren en de creatieve en gelukkige volwassenen in de maatschappij van de toekomst. Elke gemeenschap verdient een eigen Circle of Talent met structureel kunstonderwijs op alle scholen, want: in iedereen zit een kleine Eef te wachten op een beetje magie en fantasie op school. CHV Academy, Circle of Talent is een initiatief van onze lidorganisatie Phoenix Cultuur.

Lees meer...
 
Agenda
 
Logo_VU_4x4
13 oktober
LDOV-COV bijeenkomst

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op woensdag 13 oktober 2021 om 10:30 uur. Deze bijeenkomst is exclusief toegankelijk voor leden van Cultuurconnectie.

ALV_duotone
17 + 18 november
Najaarscongres & ALV Cultuurconnectie

Op woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 vinden het najaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats.