Special Volksuniversiteiten, 2021/12

Vervolg socialemediacampagne | word nu lid | Zoom-project | LDOV-COV | nieuw lid
 
VU_Special_Social_media
Start tweede fase socialemediacampagne

Vanaf 10 december 2021 gaat de tweede fase van de socialemediacampagne van start. De resultaten van de eerste fase van de socialemediacampagne voor volksuniversiteiten zijn zeer positief geweest. Omdat de volksuniversiteiten een relatief brede doelgroep hebben, is gericht adverteren een extra uitdaging en waren de resultaten van de campagne daarom extra verrassend. Zo hebben we bijvoorbeeld met elkaar in de periode van 6 augustus tot en met 30 september 2021 binnen de subcampagne SEE zelfs bijna 1,2 miljoen weergaves van de advertenties bereikt.

Lees meer...
Steunstichting en Cultuurconnectie: word nu lid!

Ongeveer de helft van de volksuniversiteiten in Nederland is aangesloten bij Cultuurconnectie en het aantal is nog steeds groeiende. De Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk uit Arnhem is met Cultuurconnectie van mening dat een nog grotere representativiteit van de volksuniversiteiten binnen de eigen brancheorganisatie Cultuurconnectie alleen maar voordelen heeft; voor de individuele volksuniversiteit, maar zeker ook in de belangenvertegenwoordiging van de volksuniversiteiten in het algemeen. Daarom heeft de steunstichting besloten om volksuniversiteiten die nog niet aangesloten zijn bij de brancheorganisatie te stimuleren dit alsnog te doen door hen het aanbod te doen het eerste jaar zonder kosten voor de volksuniversiteit lid te zijn van Cultuurconnectie.

Lees meer...
Logo_VU_4x4
Eerstvolgende LDOV-COV voor álle volksuniversiteiten

Op 17 maart 2022 vindt het eerstvolgende Landelijke Directeuren en Coördinatoren Overleg Volksuniversiteiten (LDOV-COV) plaats. Zet deze datum alvast in uw agenda, want Cultuurconnectie stelt dit LDOV-COV namelijk open voor álle volksuniversiteiten. En naast het LDOV-COV in de ochtend, zal er die dag ook een aansluitend inhoudelijk programma plaats vinden. Deze dag zijn wij te gast bij Volksuniversiteit Breda, waarvoor hartelijk dank aan Marie Thérèse Konsten en haar team. Begin 2022 volgt meer informatie.

Logo_Zoom
Coronamaatregelen en extra aanvragen Zoom-project

De volksuniversiteiten mogen ook in het cursusjaar (2021-2022) rekenen op de Zoom-accounts binnen het Volksuniversiteit Zoom-project. Met de nieuwe corona-maatregelen (in ieder geval geldig tot 19 december 2021) en de sluiting van de volksuniversiteiten na 17:00 uur, is ook het gebruik van en de aanvragen voor nieuwe Zoom-licenties enorm gestegen. Uiteraard kunnen voor nieuwe docenten nog altijd accounts worden aangevraagd (zolang de voorraad strekt).

Lees meer...
Logos_VGZ+ZKA
Collectieve zorgverzekeringen voor werknemers en vrijwilligers volksuniversiteiten

Het is bijna weer zover: het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat men weer gaat nadenken over de zorgverzekering, ook de medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van de Cultuurconnectie-leden, waaronder de aangesloten volksuniversiteiten. Cultuurconnectie heeft exclusief voor haar leden met twee verzekeraars voor 2022 opnieuw collectieve afspraken gemaakt: VGZ en Zilveren Kruis. Laat medewerkers, vrijwilligers, bestuurders en zzp’ers juist nu in moeilijke tijden (en met stijgende zorgpremies) gebruik maken van de collectiviteitskorting van Cultuurconnectie. Ook de werkgever profiteert van de extra afspraken die wij hebben gemaakt. Leden ontvingen hierover een ledenbrief met uitgebreide informatie

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
Logo_VU_Velsen_600x600
Nieuw lid: Volksuniversiteit Velsen

Cultuurconnectie heet Volksuniversiteit Velsen welkom als nieuw lid van de branchevereniging. Volksuniversiteit Velsen streeft naar laagdrempelige ontwikkeling van de individu en biedt een breed aanbod van cursussen voor volwassenen aan. “Vanwege corona hebben we slechts een beperkt aantal cursussen kunnen laten doorgaan maar we zijn druk bezig met de programmering en hopen in de nabije toekomst weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma te kunnen aanbieden voor de inwoners van Velsen", aldus Volksuniversiteit Velsen.

 
Agenda
 
Logo_VU_klein
17 maart 2022
LDOV/COV - 17 maart 2022

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op donderdag 17 maart 2022, 10:30-12:30 uur.
N.B. Dit LDOV-COV zal ook toegankelijk zijn voor volksuniversiteiten die nog niet als lid van Cultuurconnectie zijn aangesloten.