Nieuwsbrief Special: 2023 nr. 1

Aan de slag met uw ledenvoordeel in 2023
 
Banner_special_2023_atwork

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Het zijn nog steeds uitdagende tijden, maar er zijn ook kansen en onze partners en preferred suppliers kunnen u daarbij helpen. Naast het feit dat u ook in 2023 als lid weer kunt profiteren van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partijen, kunt u ook juist nu gebruik maken van hun (branche)kennis en expertise. Geniet als lid van diverse, veelal unieke voordelen zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, mogelijke ondersteuning, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen. Dus lees snel verder om uw unieke voordeel als Cultuurconnectie-lid ook in 2023 te benutten.

Stead_verduurzaming_banner
Verduurzaming van uw huisvesting

STEAD Advisory begeeft zich op het snijvlak van vastgoed en cultuur. Zij begeleiden uw vastgoedvraagstukken en kijken samen met u naar de juiste passende huisvesting voor uw organisatie. De huidige economische omstandigheden vragen mogelijk in de nabije toekomst voor structurele aanpassingen aan uw huisvesting, bijvoorbeeld door verduurzaming. Ook op dit vlak is STEAD Advisory uw partner voor begeleiding van betreffende proces.

Lees meer...
Ecclesia_2023_4x3
Crisis? Houd uw medewerkers financieel fit

De ene crisis is nog niet eens voorbij, of de volgende klopt alweer aan. En dat zou zo maar eens een bekende, maar ongenode gast kunnen zijn: de burn-out. Volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS heeft maar liefst één op de zes werknemers burn-out klachten en langdurig verzuim neemt toe. Onwenselijk, maar niet vreemd dat het gebeurt. Corona is nog niet weg, de inflatie stijgt en we hebben te maken met een energiecrisis. Dat geeft onrust. Hoe kunt u als werkgever langdurig verzuim voorkomen? Ecclesia geeft u drie tips.

Lees meer...
Planned_Culture_Rijke_Schooldag
Uitnodiging themabijeenkomst: Rijke Schooldag

Planned Culture organiseert donderdag 9 februari 2023 een online themabijeenkomst: School & Omgeving, hoe komen kunstencentra en regisseurs tegemoet aan de Rijke Schooldag? En u bent uitgenodigd.
Hoe geven verschillende partijen hier concreet invulling aan, hoe ervaren scholen dit aanbod, is dit werkdrukverlagend en hoe vindt men goede vakdocenten voor scholen? De Kubus Lelystad vertelt over hun programma ‘de 5e schooldag’ en er is ruimte voor uitwisseling en vragen met andere regisseurs en centra voor de kunsten.

Lees meer...
Logo_Drevast_Breed
Besparen op uw onroerendezaakbelasting

Drevast onderzoekt of u kunt besparen op uw onroerende-zaakbelasting (OZB), voor leden van Cultuurconnectie op basis van no cure no pay. Voor u betekent dit geen moeite of onnodige kosten en wél kans op besparen. Deze vraag is actueel: Wat is de invloed van de hoge energielasten op de waardering WOZ? 

Lees meer...
BHV_inspireren_klanten_800x600
Inspiratie voor een veilig 2023

Vorig jaar is meer dan ooit duidelijk geworden dat het belangrijk is om naast de fysieke veiligheid ook de sociale veiligheid van medewerkers te waarborgen. BHV.NL inspireert u graag met de veiligheidsaanpak van hun klanten. Ontdek meer over ‘gastvrij beveiligen’, omgaan met ongewenst gedrag van bezoekers en leerpunten na het uitbreken van een brand.

Lees meer...
Logo_AFAS_Software_stapel_4x4
Haal het maximale uit de standaard

Bij het Spoorwegmuseum in Utrecht ligt in eerste instantie de aandacht bij het publiek en de collectie. Niet bij de ondersteunende processen. Dat was heel lang niet zo'n groot probleem, maar met de jaren groeide toch de behoefte aan een strakkere administratie. Hoe ze dit hebben opgelost? Ze kozen voor AFAS Software. Lees hier het hele verhaal.

Lees meer...
Eagerly_samenwerken_2023
Samen optrekken bij webprojecten

2022 was het jaar van samenwerken. Eagerly ontwikkelde voor De Filmclub een gedeelde motor met een herkenbare voorkant per bioscoop die is aangehaakt. Zodoende realiseren zij ambities die voor één enkele partij te groot zijn. Drie organisaties voegden hun ontwikkelbudget en kennis samen met één helder doel: de ontwikkeling van de beste websites in de branche, met een optimale koppeling tussen ticketing en CMS.

Lees meer...
logo mazars vierkant
Renseignerings- verplichting

Betaalde u in 2022 arbeidskrachten of dienstverleners die niet bij u in loondienst zijn? Tenzij de dienstverlener een factuur met btw uitreikt dient u over deze betalingen in januari 2023 informatie aan te leveren bij de Belastingdienst. Dit wordt de renseigneringsverplichting genoemd. Het gaat hierbij om betalingen aan personen zonder een dienstbetrekking of om personen die een factuur uitreiken zonder vermelding van btw. Mazars schreef er een artikel over.

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Inschrijven voor GoedNieuws

Meer weten over onderwerpen als de Wet Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden, ontslag van bestuurders of het wetsvoorstel voor het nieuwe pensioenstelsel? Meld u dan aan voor GoedNieuws van Stadhouders Advocaten: een maandelijkse nieuwsbrief voor directies van non-profitorganisaties over relevante juridische ontwikkelingen. 

Lees meer...
Zilveren Kruis_winterdip_2023
Weg met de winterdip

Het is weer sneller donker en de dagen zijn kort. Heel wat mensen hebben in deze tijd last van een winterdip. Weinig energie,  somber voelen en slecht slapen of juist heel veel. Zilveren Kruis geeft vier tips om de winterdip tegen te gaan. Want ook fit de winter door telt mee als het gaat om je gezondheid.

Lees meer...
Overige

Via de overzichtspagina met onze partners en preferred suppliers vindt u ook nog de algemene informatiepagina’s en ledenvoordelen van de overige partners en preferred suppliers:

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager, René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl.

Lees meer...

Partners en preferred suppliers zijn organisaties waarmee Cultuurconnectie aanvullende (prijs)afspraken heeft gemaakt. Het staat leden vrij om de aangeboden producten en/of diensten en bijbehorend ledenvoordeel te gebruiken.