Nieuwsbrief Special: 2021, Nr. 1

Ledenvoordeel in 2021
 


Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Het zijn zware tijden, maar er zijn ook kansen en onze partners en preferred suppliers kunnen u daarbij helpen. Naast het feit dat u ook in 2021 als lid weer kunt profiteren van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partijen, kunt u ook juist nu gebruik maken van hun (branche)kennis en expertise. Zoals ook Cultuurconnectie dat doet waar mogelijk. De goed bezochte online workshops in het najaarsprogramma en de inhoudelijke ondersteuning tijdens de coronacrisis zijn daar voorbeelden van. U kunt als lid van diverse, veelal unieke voordelen genieten, zowel financieel (kortingen) als inhoudelijk (advies, voorlichting en ondersteuning). In deze ledenbrief informeren onze partners en preferred suppliers u over lopende zaken, mogelijke ondersteuning, aantrekkelijke kortingen en nieuwe ontwikkelingen. Dus lees snel verder om uw unieke voordeel eruit te halen.

VGZ_GezondLeven_Banner
Goed voor u. Goed voor iedereen, ook in 2021

Gezond leven. Dat doet u natuurlijk voor uzelf. Door goed voor uzelf te zorgen kunt u sommige ziektes buiten de deur houden. Ook voelt u zich beter en fitter. Dat is natuurlijk goed voor u. En goed voor de mensen om u heen. Want als u goed in uw vel zit, profiteren uw gezin, familie, vrienden en collega’s mee. En als we met z’n allen een beetje gezonder leven, dan zorgen we samen dat Nederland gezonder wordt. Dat zorgt voor minder druk op bijvoorbeeld onze huisartsen en ziekenhuizen. Een echte win-winsituatie. Zo ver hoeft u niet door te denken, maar VGZ doet het wel voor u.

Lees meer...
ZKA_Nieuwsbrief_4x3
Actify: de vitaliteitscoach van Zilveren Kruis

De Actify app zit vol gezonde acties die u altijd tussendoor kunt doen, welk doel u ook kiest. Wilt u gezonder eten, fitter worden, afvallen, meer ontspannen of beter slapen? De vitaliteitscoach leert u kennen, stuurt u de beste suggesties en een dagelijkse dosis positieve motivatie, informatie en inspiratie. Ontdek wat Actify voor u kan doen!

Lees meer...
ArboNed_Abonnementen_4x3
Gezond ondernemen tijdens de pandemie

Met een abonnement bij ArboNed bent u aangesloten bij een van de meest gerenommeerde arbodiensten van Nederland. ArboNed helpt mkb-ondernemers in de culturele sector met alle (preventieve) arbozaken, zodat ook u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Dagelijks staan zij klaar voor 61.500 werkgevers en ruim 600.000 werknemers.

Lees meer...
Logo_Mazars_2C_4x3
Werken met zelfstandigen: waar staat de wetgever nu?

Binnen de public sector wordt veelvuldig, al dan niet bewust, gewerkt met zzp’ers. Het is dus belangrijk op de hoogte te blijven van de wet- en regelgeving rondom het inhuren van een zzp’er. In het volgende artikel geeft preferred supplier Mazars een update omtrent de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA).

Lees meer...
Concordia_de_Keizer_CC_4x3
Cultuurconnectie Risk: verzekerbare risico's in kaart

Concordia de Keizer is partner van Cultuurconnectie onder het label ‘Cultuurconnectie Risk’. Zij brengen samen met u uw verzekerbare risico’s in kaart en geven adviezen en oplossingen die afgestemd zijn op uw specifieke situatie. Ook kunt u gebruikmaken van een verzekeringsscan. Deze is gratis voor leden en eenvoudig online aan te vragen.

Lees meer...
COVID-19_composite_27
Gebruik van gebouwen in coronatijden

In deze roerige tijden van COVID-19 is het voor menig culturele organisatie een opgave om binnen alle richtlijnen en beperkingen toch haar activiteiten te ontplooien. Met hun specialistische kennis van gebouwen en het gebruik ervan door culturele organisaties, heeft STEAD Advisory niet alleen waardevolle bijgedragen geleverd aan de Werkgroep branchespecifieke uitwerking protocollen, maar heeft tevens een methodiek ontwikkeld om per locatie te beoordelen welke ventilatie behoefte er is, afgestemd op het huidige gebruik en de actuele corona-maatregelen, wet- en regelgeving.

Lees meer...
ACM_Nieuwsbrief_4x3
Academie voor Cultuurmanagement: cultuur verbreedt horizon

De Academie voor Cultuurmanagement gelooft dat cultuur je horizon verbreedt. Daarom willen ze bijdragen aan een uitnodigende, vrolijke en vitale culturele sector die zoveel mogelijk mensen bereikt en betrekt. De Academie is voor iedereen die in een culturele organisatie werkt: van medewerker tot manager en van vrijwilliger tot lid van de raad van toezicht.

Lees meer...
Logo_Planned_Culture_4x4
Planned Culture: praktische organistatie van cultuureducatie

Veel grote bemiddelaars werken inmiddels met Planned Culture voor de praktische organisatie van cultuureducatie. Maar bent u een kleine of middelgrote partij die cultuureducatie bemiddelt of penvoerder is? En loont het dan ook om een systeem aan te schaffen voor het organiseren van cultuureducatie; individueel of gezamenlijk met andere bemiddelaars in de regio?

Lees meer...
Eagerly_Stappenplan
Meetplan: focus op data die helpt groeien

Vrijwel iedereen heeft Google Analytics, maar zelden wordt er gericht gemeten op te behalen doelstellingen. Dat kan slimmer. Eagerly biedt een workshop aan waarin de belangrijkste doelgroepen en doelen van de website in kaart worden gebracht. Ook maken zij een plan hoe ze deze kunnen beïnvloeden en meten. Eagerly richt Analytics vervolgens zo in dat er daadwerkelijk gemeten wordt en bespreekt de uitkomsten periodiek.

Lees meer...
KAeP_Quickscan_4x3
KAeP Notaris: gratis Quickscan

Zijn de statuten van uw stichting of vereniging nog up-to-date? Tot de taak van het bestuur behoort ook het op orde hebben van de statuten en reglementen, maar het beoordelen daarvan is voor de meeste bestuurders geen dagelijkse kost. Voor de juristen van KAeP NOTARIS wel! Zij bieden de leden van Cultuurconnectie gratis een Quickscan aan.

Lees meer...
BHV.nl_Logo
Een veilig 2021 met BHV.NL

2020 was voor heel Nederland een jaar vol onverwachte wendingen en uitdagingen. Meer dan eens is duidelijk geworden hoe belangrijk veiligheid is. Bent u er in de coronaperiode bijvoorbeeld achter gekomen dat het lastig is de bezetting van uw BHV-organisatie op orde te houden? Bekijk dan de branchegerichte aanpak van BHV.NL.

Lees meer...
Logo_Drevast_Breed
Besparen op uw onroerendezaakbelasting

Drevast onderzoekt of u kunt besparen op uw onroerende-zaakbelasting (OZB), voor leden van Cultuurconnectie op basis van no cure no pay. Voor u betekent dit geen moeite of onnodige kosten en wél kans op besparen.Zie ook onze ledenbrief Invloed corona-crisis op waardering WOZ van 12 januari 2021,

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Ontvang maandelijks GoedNieuws

Meer weten over onderwerpen als de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen, ontslag van bestuurders of noodsteun-regelingen zoals NOW en TOGS? Meld u dan aan voor GoedNieuws van Stadhouders Advocaten: een maandelijkse nieuwsbrief voor directies van non-profitorganisaties over relevante juridische ontwikkelingen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar goednieuws@stadhouders.nl

Lees meer...
Logo_HIT_Profit
Kostenbesparing tijdens corona

Veel ondernemers in de cultuursector staan momenteel naast uitdagingen met betrekking tot gezondheid ook voor een financiële uitdaging. De inkomsten lopen terug maar vaste kosten zoals energiekosten blijven doorlopen. Door teruglopende inkomsten is kostenbesparing op dit moment van doorslaggevend belang. HIT Profit is als onafhankelijk kennispartner voor energie de aangewezen partner en geeft graag betekenis aan de huidige uitdaging.

Lees meer...
Preferred_Suppliers_Webpagina
Overige

Via de overzichtspagina met onze partners en preferred suppliers vindt u ook nog de algemene informatiepagina's van:

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager, René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl

Lees meer...